≫ 

BOKA UTIŠALA MONUMENTAL! Spektakularan Superklasiko, neverovatni golovi, crveni kartoni i koreografija! (VIDEO) (FOTO)

Neverovatan derbi argentinskog fudbala u kome je lider šampionata došao do osme pobede iz isto toliko mečeva

  • 1

Boka Juniors je gazda Argentine! Slavili su plavo-žuti u Superklasiku na terenu najvećeg rivala River Plejta sa 2:1 i tako učvrstili prvu poziciju na tabeli sa 8 pobeda iz isto toliko mečeva!

Kakav smo Superklasiko gledali! River i Boka su pokazali zašto je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu, kao i zašto on u Argentini ima drugu dimenziju i gleda se sa posebnom emocijom.

Bilo je svega, spektakularnih golova, crvenih kartona na obe strane, ludnice na tribinama, tenzije i startova na ivici tuče na terenu...

A šta drugo i očekivati kada igraju dva najveća argentinska tima? Bilo bi neobično da nije bilo tako.

Buenos Ajres je bio podeljen na crveno-beo i žuto-plavi deo! Boka je u meč ušla kao favorit zbog pozicije na tabeli i fantastičnog skora od 7 utakmica i 7 pobeda pre duela na Monumentalu.

Foto: AP/Tanjug

Ovo fenomenalno fudbalsko zdanje je bilo krcato! Preko 60.000 navijača obojilo ga je trakama i fenomenalnom koreografijom na početku u crveno-belo, boje River Plejta, a onda je i zagrmelo uz podrhtavanje tribina.

Bilo je na tribinama i manje grupe navijača Boke, koji su mogli prvi da se raduju. Već u 38. minutu Fernandez je dobio crveni karton i River je ostao bez igrača manje kada je isključen Ignasio Fernandez. Boka je do kraja poluvremena odmah iskoristila brojčanu prednost posle majstorije Edvina Kardone iz slobodnog udarca.

Boka je s prednošću otišla na poluvreme, a River je krenuo na sve ili ništa u nastavku, iako je igrao sa igračem manje. Međutim, u 61. minutu snage na terenu bile su izjednačene, pošto je strelac gola Edvin Kardona dobio direktan crveni karton.

To je dalo snagu igračima Rivera, kao i polet navijačima, na čijim krilima domaći dolaze do izjednačenja spektakularnim gololom Leonarda Ponzija u 69. minutu.

Raspalio je po lopti sa gotovo 30 metara i na fenomenalan način zatresao mrežu, za erupciju na Monumentalu.

Međutim, svega četiri minuta trajala je radost domaćih navijača, pošto je Naitan Nandez u 73. minutu koji je iskoristio jedan dobar centaršut sa leve strane i ubacio loptu u mrežu, za novi muk navijača Rivera, kao i erupciju radosti Bokinih fanova.

Do kraja meča River je krenuo na sve ili ništa, ostavljajući veliki prostor igračima Boke za kontre, ali u završnici nisu najbolje reagovali i propustili su priliku da ubedljivije slave u Superklasiku!

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne zaboravi junake sa Kosara

    6. novembar 2017 | 00:31

    Nikad niko kao juznoamerikanci...to ne moze da se kupi ti je cist DNK....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA