≫ 

FSS je, ipak, zvao vezistu HSV-a da igra za Srbiju: Bio je oduševljen i sa zadovoljstvom je prihvatio da igra, ali je postojao jak razlog zašto nije!

Mladi Vasilije Janjičić je imao poziv sa Terazija, međutim poziv u vojsku Švajcarske ga je sprečio da se nađe u reprezentaciji

  • 17
Vasilije Janjičić Foto: Profimedia

Vasilija Janjičića, Srbina koji je rođen u Cirihu, ugledni sportski magazin ''Four Four Two'' je nedavno uvrstio među 50 najvećih talenata na svetu, i na taj način odmah pokrenuo razne spekulacije zašto taj dečko nije član naše reprezentacije.

Telegraf je nedavno kontaktirao vezistu Hamburgera koji je izjavio da ga niko iz Fudbalskog saveza Srbije nije zvao i da trenutno ne razmišlja o dresu Orlova.

Međutim, Janjičić je proletos imao poziv iz FSS. I to lično od selektora U20 selekcije Milana Obradovića.

To nam je otkrio upravo Obradović, koji je poručio da za talentovanog Janjičića i dalje ima mesta u nacionalnom timu.

Printskrin: Youtube

- Krajem maja kontaktirao sam Vasilija u dogovoru sa Mladenom Krstajićem koji je takođe čuo sve najbolje o tom momku. Čuli smo se telefonom. Prvi put kad sam ga zvao bio je oduševljen i sa zadovoljstvom je prihvatio poziv da bude u timu za utakmice protiv Izraela i Grčke u U20 selekciji - rekao je za Telegraf član stručnog štaba A tima i selektor U20 reprezentacije Milan Obradović, a zatim je nastavio:

- Posle nekoliko dana kad smo se čuli ponovo, na obostranu žalost nije mogao da dođe, jer je dobio poziv za vojsku od Švajcarske. Zbog toga ga nije bilo na spisku. Nastavili smo da ga pratimo, baš sam nedavno sa Filipom Kostićem razgovarao o njegovim statusu i igrama u klubu. Verujem da će se se u budućnosti naći u dresu odgovarajuće uzrasne selekcije reprezentacije Srbije ukoliko bude i dalje imao želju da igra za nađu zemlju.

(M .M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Negovan

    14. novembar 2017 | 10:34

    Lux, nije tacno da FSS prati talente. FSS se pojavi , kao i kod Vasilija, na kraju. Kad je svajcarski fudbalski savez i investirao u igraca i skolovao..i kad momak poszane profesionalac, e onda se fss pojavi onako funjarski i apeluje na patriotizam doticnog. Isti primer Svilar. Odgovorno tvrdim da FSS nema predstavu , jer ih ne zanima, ko bi sve mogao da bude pozvan u nekz od omladinskih selekcija. Cak ni neznaju koje dete je Srbin.

  • Dzigi Bau

    14. novembar 2017 | 13:47

    Ovakve prosecne igrace imamo na hiljade, nama trebaju bolji, ali dobro ocigledno ovom malom neko pravi Marketing pa se setili nasih novina i portala . . Kad si već Švajcarac što te ne stave u njihove Medie ? Eee tu se ne ulazi tako lako, vec kad skrenes paznju na sebe kao igrac.

  • Dodson

    14. novembar 2017 | 17:32

    Sad kad dođe ovamo opet u vojsku, moras i svoju vojsku proci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA