≫ 

PARTIZAN OSIGURAO EVROPSKO PROLEĆE: Ožegović i Tavamba doneli san koji se čekao 13 godina! (VIDEO) (FOTO)

Crno-beli su u Humskoj savladali Jang Bojs sa 2:1 i kolo pre kraja matematički obezbedili prolaz u nokaut fazu

Partizan je obezbedio proleće u Evropi! Crno-beli su pobedili Jang Bojs na svom terenu sa 2:1 golovima Tavambe i Ožegovića, čime su osigurali prolazak grupe B i kolo pre kraja.

Na taj način će Partizan posle punih 13 godina igrati proleće u Evropi, koje se čeka u Humskoj još od 2005. godine!

Imaće ekipa Miroslava Đukića šansu i da obezbede prvo mesto u grupi, pošto je Skenderbeg u Albaniji savladao Dinamo iz Kijeva sa 3:2.

PARTIZAN - JANG BOJS 2:1

(Tavamba 12, Ožegović 52 - Ngamaleu 25)

Partizan: Stojković, Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, N. Miletić, Janković, Everton, Jevtović, Pantić (Ilić 82), Tavamba (Ostojić 88), Ožegović (Radin 79)

Jang Bojs: Van Balmos, Mbabu, Nuhu, Vutrih, Benito, Ngamaleu, Sov, Ebišer, Sulejmani, Asale, Nsame

Foto: Vladimir Milovanović

Partizan je krenuo silovito od starta nošen fenomenalnom podrškom Grobara, koji su na startu imali i koreografiju kakvu su mnogi priželjkivali, bez isticanja Ratka Mladića.

>>> Svi su očekivali transparent za Mladića, ali navijači Partizana su podigli koreografiju koju su svi Grobari priželjkivali! (VIDEO)

Uvodna inicijativa i pretnja preko Vulićevića u 10 minutu posle centaršuta sa desne strane, kada lopta nije stigla do Ožegovića, kao da je najavila gol za crno-bele.

Do njega je i došlo samo dva minuta kasnije, kada je Tavamba bio najviši u skoku posle dobrog centaršuta Jankovića iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane sa oko 35 metara.

Kamerunac je nadmoćno skočio oko visokih igrača Jang Bojsa i zakucao je loptu u mrežu za delirijum u Humskoj.

Foto: Vladimir Milovanović

Partizan je nastavio da napada i posle gola, jurio je drugi gol na krilima podrške navijača, dok su igrači Jang Bojsa delovali pogubljeno.

Međutim, ubrzo su se konsolidovali i posle jednog prekida i kiksa u odbrani crno-belih uspeli su da izjednače. Posle kornera je štoper Partizana Nemanja Miletić loše procenio let lopte, promašio ju je, a onda je pogodila Tavambu u nogu, nakon čega se odbila do Ngmaleua, koji je iz gužve odmah šutirao i plasirao je u mrežu Stojkovića.

Foto: Tanjug/AP

Nakon toga u prvom poluvremenu i nije bilo mnogo prilika.

Kako je počelo drugo poluvreme, delovalo je da je Jang Bojs žustrije izašao na teren, time su ostavili više prostora za kontru Partizana, a jedna takva sevnula je u 52. minutu.

Gol, gol, goooool! Vikao je spiker sa razglasa posle maestralne akcije koju su izveli Janković, Tavamba, Pantić, a završio ju je Ožegović!

Janković je sjajno pokrenuo kontru odličnim driblingom, dodao je loptu do Tavambe, koji je produžio do Pantića na drugoj stativi, a onda kada su svi očekivali njegov šut, Pantić je sjajno podigao loptu i pronašao samog Ožegovića, koji je glavom zakucao loptu u mrežu Švajcaraca za delirijum u Humskoj.

Jang Bojs je nakon toga krenuo na sve ili ništa, ređale su se šanse pred golom Partizana, ali je odbrana crno-belih sve to stojički izdržala. Mogao je i Tavamba da reši sve dileme u 78. minutu kada je posle solo prodora izašao sam pred gol Švajcaraca, ali je slabije šutirao.

Partizan se do kraja meča grčevito branio, sudija je produžio meč za 5 minuta, ali su crno-beli izržali silovite nalete Jang Bojsa za veliko slavlje u Humskoj.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA