Đukićeva najnovija izjava pokazuje koliko je Suma daleko od prve postave

Trener crno-belih pred utakmicu sa Voždovcem govorio o nekoliko aktuelnih tema u klubu, dotakao se i "rata" saopštenjima sa "večitim rivalom"

  • 16

Trener fudbalera Partizana Miroslav Ðukić rekao je da će učiniti sve da se ekipa na "krovu" revanšira Voždovcu za jedini poraz u domaćem šampionatu.

>>> Vuletić opet prozvao Zvezdu i citirao Njegoša: Tragovi vam smrde nečovještvom...

Crno-beli u sredu igraju meč Superlige protiv "Zmajeva" koji im nailazi posle uspeha u Evropi, ali i kiksa sa Spartakom na svom terenu u nedelju.

- Očekuje nas jak rival od koga smo izgubili u prvom delu. Sve ćemo učiniti da im se revanširamo na njihovom stadionu. Za ovu utakmicu ne računamo na Vulićevića i Jankovića, dok se u sastav vraćaju Jevtović, Miletić i Ožegović. Moramo da izjednačimo intezitet sa njima jer igraju napadački, svesni smo da igramo protiv dobrog protivnika. Voždovac je u grupi ekipa koje su odlične i nema opuštanja protiv njih - rekao je Ðukić na konferenciji za medije u SC Teleoptik u Zemunu.

On je dodao da su njegovi fudbaleri u utorak obavili trening na veštačkoj travi, ali da ne mogu brzo da se prilagode na podlogu koja ih očekuje na Voždovcu.

- Težak zadatak nas čeka, Voždovac traži posed lopte i moramo da im odgovorino istom merom. Ko bude intezivniji taj će da pobedi - izjavio je Ðukić i dodao da je Janković dodao udarac u kuk i neizvesno je kad će se oporaviti.

Pričao je i o eventualnom odlasku golmana Vladimira Stojkovića na zimu.

- Svi koji volimo Partizan savetujemo Stojketu da ostane. Sve ćemo učinati da ostane, ali videćemo koliko će to biti realno.

Foto: Tanjug/AP

Ðukić je prokomentarisao i "rat" saopštenjima između Partizana i Crvene zvezde i da borba van terena nikome ne donosi ništa dobro.

- Moramo se boriti da se što manje diskutuje, a što više priča na terenu što bi doprinelo poboljšanju srpskog fudbala. Pustimo sudije da rade slobodno i kako treba. Trebalo bi da stvorimo mehanizame za to, ali bez toga nema boljitaka u srpskom fudbalu. Treba dozvoliti da se rasplamsa borba na terenu, a ne van njega.

Ðukić je analizirao i slaba izdanja najskupljeg pojačanja u istoriji kluba Sejduba Sume i zbog čega je protiv Spartaka zamenjen.

- U fudbalu postoje faze bolje ili lošije igre, ali postoji intenzitet i rad za ekipu ispod koga ne može da se ide. Jedino Mesi i Ronaldo mogu manje da trče, a ostali zemaljski igrači na to nemaju pravo. Suma još uvek nema taj intenzitet.

Sličnu je tvrdnju imao i za Nemanju Antonova s obzirom na to da je došao kao veliko pojačanje, a igra ispod nivoa.

- Teren je merilo svega, svi oni imaju pravo da se izbori status. Onoliko koliko daješ na terenu, toliko te vrednujem, a ne na osnovu prošlih klubova gde si igrao.

Utakmica 19. kola Superlige između Voždovca i Partizana igra se sutra od 16 sati na krovu Tržnog centra "Stadion".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AJVAR

    28. novembar 2017 | 17:57

    Dzaba narod dao preko 2 miliona eura, sada slede nova poskupljenja i harač.

  • UŠATI i mali partizai

    28. novembar 2017 | 19:20

    Svima je jasno da taj Suma ne vredi ni garažni pristor ! Jasno je da je ovde kriminal u pitanju i da je neko marnuo 1, 65 milki€! O kakvom poštenju pričaju uprava i navijači malog?

  • Grobarcina

    28. novembar 2017 | 19:02

    Bravo za moje navijace nikad gori fudbal u partizanu bez veze pojacanja sramno se pravdati preko navijaca uprava katastrofa ilijev igrac deset a u upravi nula uprava napolje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA