≫ 

Vatreno krštenje novog Klopa na Marakani: Keln doveo jednog od najtalentovanijih trenera za meč protiv Zvezde!

Nemački mediji porede ga sa trenerom Liverpula po principu rada, kao i načinu na koji motiviše igrače

  • 22
Foto: Profimedia

Odlazak Petera Štegera sa klupe Kelna i dalje je jedna od glavnih tema nemačkih medija kada je u pitanju izveštavanje o ovom klubu, koji u četvrtak od 21.05 na Marakani igra meč u kome je ulog proleće u Evropi.

Umesto iskusnog stručnjaka, koji je vratio Keln u Bundesligu, a zatim ga doveo i do istorijskog petog mesta i vratio ga u Evropu posle punih 25 godina, na klupu ''Jarčeva'' doći će mladi trener Štefan Rutenbek, koji je do sada vodio omladinsku ekipu Kelna.

Njegovo vatreno krštenje biće na Marakani u meču decenije i za Zvezdu i za Keln. Zvezda je poslednji put proleće u Evropi dočekala davne 1992. godine, a Keln 1990. godine, kada su izbacili upravo Crvenu zvezdu u 3. kolu Kupa UEFA, a zatim ispali u polufinalu od Juventusa.

>>> Četvrtak, dan za kolaps: Delije će blokirati centar grada u 17 časova, a stiže još 5.000 Nemaca! (VIDEO)

Keln je u nemačkoj četvrti najpopularniji klub po broju navijača, pa ne čudi što se mnogo pažnje nemačkih medija usmerava na ovaj klub, promene na njihovoj klupi, kao i predstojećem meču protiv Zvezde.

Foto: AP/Tanjug

Ugledni Bild poredi mladog stručnjaka Rutenberga (45) sa trenerom Liverpula Jirgenom Klopom, jednim od najboljih trenera na svetu. Navode da ima slične metode i da je veliki motivator nalik na Klopa, ali navode da bi on trebalo da ostane na klupi Kelna samo kao privremeno rešenje do zimske pauze.

I sam Rutenberg, koji se već oprostio od mladog tima Kelna i od ponedeljka preuzeo treninge prvog tima voli sebe da poredi sa Jirgenom Klopom, koji mu je neka vrsta uzora.

Rutenberg će pokušati da napravi istorijski uspeh na Marakani i da ubedi upravu Kelna da je upravo on pravo rešenje za klupu Jarčeva i da nema potrebe da traže novog trenera.

Daljinac

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neko

    4. decembar 2017 | 17:38

    Ne bi im ni Murinjo pomogao

  • Grobari su glodari

    4. decembar 2017 | 17:58

    Ja samo ne znam zasto grobara ima vise u komentarima zvezde nego u komentarima njihog kluba.Ja navijam za zvezdu ali uvek kad partizan igra u evropi navijam za njih.

  • Ja...

    4. decembar 2017 | 19:30

    Jos veci motiv da ih pogazimo a onda priprema za grobare da ih ucutkamo do proljeca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA