Vazura progovorio o finansijskom stanju Partizana i otkrio kome crno-beli sve duguju!

Generalni direktor crno belih o dugovanjima kluba prema igračima, menadžerima...

  • 6

Smiraj godine je pravo vreme da se svedu računi i naprave planovi za budućnost. Tako je i slučaju fudbalskog kluba Partizan koji može da se pohvali dobrim rezulatima na terenu, ali i van njega.

Crno beli su kroz grupu izborili plasman u nokaut fazu Lige Evrope gde ih čeka Viktorija Plzenj, protivnik protiv kog je realno tražiti prolaz u sledeću rundu takmičenja.

Partizanov uspeh u Evropi, UEFA je "nagradila" sa približno 5.5 miliona evra, ali su ukupna dugovanja dvostruko veća. Ipak, aktuelni igrači su na zasluženi odmor otišli isplaćeni, a generalni direktor Miloš Vazura smatra da je finansijska situacija nikad bolja.

- Što se tiče finansija, mi smo u ovoj godini isplatili sve zarade koje su kasnile, a koje smo zatekli kada smo stigli u klub. Igrači dobijaju plate za prethodni mesec, kada su krenuli na odmor dobili su zarađeno, tako da mislim da finansijska situacija nikada nije bila bolja - rekao je Vazura za "Partizanov vesnik".

Igrači koji se nisu naigrali predstavljaju gubitak za klub, pa se radi na raskidima ugovora kako bi se Partizan oslobodio nepotrebnih obaveza.

- Ušli smo u fazu dogovora za raskide ugovora sa nekim igračima. Želimo da se oslobodimo igrača koji nisu bili registrovani i nisu igrali, od Alena Stevanovića i El Monira... To su nenormalni troškovi, čist minus za klub - kaže Vazura.

Foto: Marko Todorović

Generalni direktor kluba iz Humske je zadovoljan prelaznim rokom. Svestan da klub živi od prodaje igrača, Vazura želi da se i u budoćnosti nastavi "domaćinsko" poslovanje koje će Partizanu doneti rezultate.

- U junu smo imali jako dobar prelazni rok, bilo je jako dobrih prodaja i verujem da će tako biti u januaru. Mi jednostavno moramo da prodajemo igrače. Najbitnije je da svaki prelazni rok odradimo finansijski dobro i da napravimo rezultate. Pokazali smo u junskom prelaznom roku da je to moguće - smatra Vazura.

>>>Transfer koji će baš zanimati Grobare: Plzenj na zimu ostaje bez najopasnijeg igrača! (VIDEO)

Međutim, ono što muči crno bele su nagomilani dugovi iz prošlosti, ali i dugovi za najosnovnije stvari. Takođe, tu su i neizmirene obaveze prema bivšim igračima, pa sve izgleda kao "začarani krug" u poslovanju.

- Mi ne možemo da dišemo od starih dugova, od obaveza koje su nenormalno velike. Ljudi u klubu to dobro znaju. Od dugovanja za plate, preko dugova za struju i vodu, pa do dugovanja menadžerima starih po deset godina. Na sudu smo izgubili nešto za Ljajića, na naplatu dolazi i dug od 600.000 evra Serđu Bertiju za Stefana Savića koji će biti aktuelan u februaru i martu. Tu su obaveze prema Apolonu za Živkovića. Koliko god da napravimo para nama na naplatu dolaze stare obaveze - izjavio je generalni direktor i pomenuo okviran iznos duga:

- Partizan može da živi normalno, imamo dugove ali možemo da funkcionišemo u tim okvirima. Naš dug je oko 12 - 13 miliona evra. Precizan podatak imaćemo u februaru.

Vazura veruje da će se situacija vrlo brzo rešiti i da će Partizan funkcionisati na "zdravim" osnovama. Prva prilika je januarski prelazni rok, a nije tajna da postoji interesovanje za određene igrače, pa je sva prilika da će Partizan zaraditi na nekima od njih.

Foto: Marko Todorović

- Nadam se da ćemo u februaru da očistimo stare dugove, kad kažem stare mislim na period pre nego što sam ja došao u klub, a 24. decembra će biti tri godine od kada sam tu. Nadam se da ćemo tokom prelaznog roka zaraditi dovoljno da možemo da izmirimo te stare obaveze i da od februara krenemo da funkcionišemo normalno - priželjkuje Vazura.

Politika kluba se promenila, menadžeri se isplaćuju odmah, kao i procenti klubovima kako ne bi dolazilo do nepredviđenih troškova.

- Mi smo se odgovorno ponašali prema klubu. Menadžere smo isplaćivali odmah po prodaji igrača i to se pokazalo kao dobra odluka. Takođe, rešili smo da odmah isplaćujemo procente klubovima za igrače jer ne želimo da dug stoji i dolazi do tužbi, pa kamate, troškovi advokata.

Novitet je i nepisano pravilo po kom igrači izlaze u susret klubu i opraštaju dugove. Ipak, ima i onih koji ne žele da tuže Partizan, ali čekaju svoj zarađeni novac. Generalni direktor crno belih se nada da će se uskoro rešiti tih obaveza.

- Uveli smo pravilo da ukoliko igrač iz Partizana odlazi u klub gde će imati finansijski bolji ugovor ima tu neku moralnu obavezu da se odriče dugova. Nažalost, još uvek imamo dugove prema Ademu Ljajiću, Stefanu Saviću, Lazaru Markoviću i prema još nekim igračima koji su bili tu pre deset godina a ne žele da tuže klub. Nadam se da ćemo u slučaju dobrog prelaznog roka moći sve te obaveze da rešimo do kraja februara - rekao je Miloš Vazura.

Nema sumnje, čeka nas zanimljiv prelazni rok, ali i nastavak sezone. Borba na više frontova očekuje fudbalere Partizana, a istovremeno i Upravu kluba.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milivoje vrati se

    21. decembar 2017 | 21:41

    Pa to ste pričali i prošli put na preseku stanja! Koliko god da se slije u kasu dug je na kraju 15 miliona...

  • Mican

    21. decembar 2017 | 21:26

    Neverovatno kaze finansijska situacija nikad bolja menadzere isplacuju odma i procente klubovima igraci primaju plate redovno za predhodni mesec a ovim igracima jos uvek duguju novac od pre deset godina,pa dal moguce da za deset god.niste uspeli da isplatite te igrace i dokle oni treba da cekaju do penzije ili ipak mora da tuze jer izgleda nema drugog nacina da se naplati svoj rad u srbiji

  • ivan

    21. decembar 2017 | 21:25

    Potpuno se slazem sa ovim sto prica , ali kao direktor neka odgovori kad ce naci jednog kvalitetnog sponzora i ko to sprecava da imamo jakog sponzora. Mada svi znamo odgovor, red bi bio da se to cuje iz njegovih usta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA