Pet stvari u novom Partizanovom kalendaru za 2018. o kojima se najviše priča

Primetili smo neke "nelogičnosti"

  • 5

Fudbalski klub Partizan u sredu je promovisao novi kalendar za 2018. godinu. Na prvi pogled, ne razlikuje se bitno od prethodnih: maksimalno dominira, naravno, crno-bela boja (uz zlatnu štampu), igrači, poređani od najbitnijih ka onim u ovom trenutku manje bitnim ili manje zaslužnim, i trener, vode glavnu reč na stranicama, a za ovaj put svaku stranicu prate i reči jedne od najpevnijih pesama Grobara.

Dopadljivo izdanje za ukras na zidovima, međutim, "krije" i neke "nelogičnosti" koje smo zapazili i u nastavku teksta pokušali da ih objasnimo.

1. Vladimir Stojković ispred Saše Ilića

Prvo što "upada u oči" kada se okrene prva strana kalendara, ne zato što je prvi list na koji nailazimo, je autoritativni Vladimir Stojković na fotografiji za januar, dakle, ispred Saše Ilića, što do sada, uglavnom, nije bio slučaj (da je Ilić iza nekog igrača). Da li je moguće da je ikona kluba ovoga puta "dobila" februar i zašto je to tako? Razlog može biti taj što se Stojkoviću pripisuju najveće zasluge za uspehe u drugoj polovini godine na izmaku, a drugi, jednako važan, je verovatno taktičke prirode. Naime, moguće je da će u Partizanu lik Stojkovića na kalendaru pre Ilića, iskoristiti kao krajnji faktor ubeđivanja da ostane u klubu. Recimo, ako ne bude finansijski ili na neki drugi način bio zadovoljen, pa u tom slučaju, kada su svi argumenti već istrošeni, samo mu pokažu kalendar i njega na prvom mestu kao znak najvećeg poštovanja.

Foto: partizan.rs

2. Vulićević na "grupnjaku" sedme strane

Čudno, tek na sedmom mestu, odnosno na sedmoj stranici, nailazimo na kapitena ekipe Miroslava Vulićevića, i to ne samog, već na grupnoj fotografiji u društvu mlađarije Marka Jovičića, Strahinje Bošnjaka i Đorđa Jovanovića. Zar se tako ophodi prema kapitenu, čije je zalaganje, viteštvo, ponašanje na terenu i van njega, nešto što samo može da služi kao svetao primer svima, i pritom ne mislimo samo na Partizan. Znamo, naravno, da se Vulićević, takav kakav je, skroman do srži, pošten, neće previše obazirati na to što je zauzeo tamo neko sporedno mesto na kalendaru, ali, ruku na srce, morali su oni koji su smišljali kalendar da ga pomere koje mesto više. Zaslužio je. Kapiten je, na kraju krajeva.

3. Decembar 2018 - Đilas i Stevanović još u klubu.

Svaki navijač Partizana koji bude kupio novi kalendar, kada bude bacio pogled na njega tamo negde u decembru 2018, videće dva igrača koja će tada biti već "daleka prošlost" kluba: Alena Stevanovića i Vladimira Đilasa. I jedan i drugi praktično nisu imali malog ili nikakvog udela u rezultatima crno-belih u drugoj polovini sezone. Stevanović je, doduše, dao određeni doprinos u prvoj polovini godine, ali se onda povredio i praktično završio sezonu, ispostaviće se i svoju priču u Partizanu. Stevanović se razišao sa klubom, dok je Đilas još tokom rane faze sezone prekomandovan u Teleoptik. Čemu njihove poze za decembar sledeće godine, to nikome nije jasno.

4. Kalendar samo za okorele fanove - nijedan igrač nije potpisan

Ako niste jedan od najvernijih navijača Partizana, onda je ovaj kalendar prava stvar za vas jer možete da se igrate pogađanja, s obzirom na to da nijedan igrač koji se nalazi u kalendaru nije potpisan. Naravno, svako ko i malo prati fudbal i crno-bele lako će "identifikovati" najprepoznatljivije igrače, doduše, njih nekolicinu, ali kako stranice budu odmicale već će imati određenih poteškoća da prepozna ostatak Đukićevog "rostera". Definitivno bi bilo srećnije rešenje da se ispod/pored/iznad svakog igrača, našlo njegovo ime i prezime.

Foto: partizan.rs

5. Na stranici meseca kad je Partizan rođen: Ožegović

Oktobar mesec neobično je važan datum za istoriju Partizana, možemo slobodno reći jedan od najvažnijih - to je mesec kada je rođen Partizan. Svaki put, naravno, na poseban način se oboji četvrti dan desetog meseca u crno-belom kalendaru. I ovaj put, umesto "četvorke", ucrtan je grb Partizana - da se zna, da svaki vlasnik kalendara ne zaboravi na rođendan kluba. "Partizanov mesec" su ukrasile fotografije dvojice igrača: Danila Pantića i Ognjena Ožegovića, momka koji je uz mnogo kontroverzi i pompe letos stigao u Humsku sa etiketom "bivšeg zvezdaša".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter

    28. decembar 2017 | 17:04

    A tek ono "Volim Partizana mog" ili tako neka glupost a slika Djukica 😂😂😂

  • Звезда *(€$&®£©±¥[])¥¥

    28. decembar 2017 | 16:03

    Зар је могуће да су заборавили за њих заслужне, Грујића гробара Чокот и Мажића? Па су заборавили Суму, њиховог најскупљег и најбољег играча?

  • Djokica

    28. decembar 2017 | 17:00

    Strava i uzas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA