≫ 

Doneta konačna odluka: Mladen Krstajić vodi Srbiju u Rusiji!

Dosadašnji vd selektora sada je i zvanično preuzeo tu funkciju

Mladen Krstajić i zvanično je novi selektor Srbije! Fudbalski savez Srbije doneo je kao što je i bilo očekivano da se nastavi saradnja sa mladim stručnjakom, kome će ubuduće biti sklonjena skraćenica ''vd''.

Sportski direktor reprezentacije, Goran Bunjevčević rekao je da će zvanična promocija biti održana u drugoj polovini januara, a da je Krstajić dobio poverenje da u narednom periodu, zaključno sa Svetskim prvenstvom u Rusiji vodi prvi tim Srbije.

- Krstajić je dobio naše poverenje da u narednom periodu zaključno sa Svetskim prvenstvom u Rusiji sa mesta selektora predvodi seniorski tim Srbije. O detaljima dogovora sa Krstajićem razgovaraćemo više po završetku praznika kada će biti organizovana i njegova promocija, negde u drugoj polovini januara. U svakom slučaju, izbor Stručnog odbora je definitivno Mladen Krstajić - izjavio je Bunjevčević.

Foto: Telegraf

Krstajić je tokom ciklusa kvalifikacija bio pomoćnik Slavoljubu Muslinu, a nakon što je sa njim raskinut ugovor zamenio ga je i vodio tim na azijskoj turneri gde su Orlovi pobedili Kinu i igrali nerešeno sa Južnom Korejom, kada je odlučio da u tim uvrsti Sergeja Milinković Savića i još nekoliko mlađih igrača, koje Muslin nije zvao.

Krstajić je za reprezentaciju odigrao 69 utakmica i postigao dva gola. Tokom karijere se proslavio igrama za Verder i Šalke u Nemačkoj, ali i za Partizan, gde je kasnije bio i sportski direktor.

Ipak, tu funkciju je napustio posle sukoba sa tadašnjim predsednikom crno-belih Draganom Đurićem, i neslaganjem da otpusti Aleksandra Stanojevića iza kojeg je stao i sam Krstajić.

Kada je u pitanju trenerska karijera, Krstajiću će ovo biti prvi posao, a prethodno je samo bio pomoćnik Slavoljuba Muslina tokom kvalifikacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 007.

    29. decembar 2017 | 15:28

    Propast u najavi...

  • zoki964

    29. decembar 2017 | 15:29

    Tragična organizacija, tragična zemlja, sve je tragično u Srbiji ...

  • humanist

    29. decembar 2017 | 15:28

    Част њему као играчу,али коме још звучи нормално:Први тренерски посао селектор фудбалске репрезентације Србије на светском орвенству у Русији......?Па како је могуће....?Еее

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA