≫ 

Ako je mogao Hajduk, zašto ne bi mogla i Zvezda? Crveno-beli imaju hrvatski argument da ponište kaznu UEFA! (VIDEO)

Splićanima se žalba dobro isplatila, dočekali su Brondbi sa navijačima i pobedili sa 2:0

  • 36

U FK Crvena zvezda šokirani su kaznom UEFA, koja je zabranila prisustvo navijača na meču protiv CSKA u Ligi Evrope, ali nada za pozitivan rasplet postoji i bazirana je na slučaju iz novije istorije.

Zbog podrške osuđenom generalu Ratku Mladiću, Zvezda je rigorozno kažnjena i neće biti navijača ne meču 13. februara u šesnaestini finala Lige Evrope, osim ako se nešto ne učini žalbom.

- Do sada smo prodali oko 28.000 karata što je više od pola stadiona. Zbog svega ovoga, prvo cemo uložiti argumentovanu žalbu gde se iskreno nadamo pozitivnom ishodu za naš klub. Sačekaćemo ishod žalbenog postupka, a potom doneti konkretne odluke o kojima ćemo obavestiti javnost - rekao je generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić.

U Zvezdi se nadaju da će upravo zbog prodaje karata biti preinačena kazna, jer se to dogodilo Hajduku iz Splita, koji je prodao veliki broj karata za duel sa Brondbijem prošlog jula.

Hajduk je kažnjen igranjem pred praznim tribinama u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Brondbija, i to zbog rasističkog ponašanja navijača protiv Levskog.

Foto: A. Nalbantjan

Ipak, umesto igranja na praznom stadionu, Hajduk je na kraju morao samo da proda 500 karata manje od predviđenog kapaciteta, što bi moglo da se dogodi i Crvenoj zvezdi u najboljem slučaju.

Nešto slično već je viđeno letos u Ljutice Bogdana kada je zatvorena samo severna tribina protiv Irtiša u kvalifikacijama, pa je najtvrdokornije jezgro Delija bilo smešteno na jugu.

Printskrin: Youtube/voetbalhopper

Hajduk je prvi meč sa Brondbijem igrao 27. jula, a 31. jula je pomilovan i smanjena mu je kazna sa 55.000 evra na 35.000.

Splićani su se pozvali i na to da su dobili pohvale od delegata za organizaciju prethodno organizovanog meča visokog rizika sa Levskim u Dugopolju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs

    5. januar 2018 | 16:17

    Da ali mi nismo hrvati mi smo dezurni krivci

  • MVP

    5. januar 2018 | 16:43

    Uefa fasisticka organizacija.Srbija do Tokija,preko Milvokija.Stici ce i vas zlotvori zasluzena kazna.

  • uefamafia

    5. januar 2018 | 16:16

    Zato sto smo mi Srbi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA