Ja sam to naučio u Zvezdi: Lalatović sklekovima kaznio igrača Čuke, a zatim ušao da pokaže u čemu je fora (VIDEO)

Brđani odradili kvalitetan trening na Kipru, nekoliko lepih golova tokom vežbanja realizacije

  • 1

Ako su prvog dana na pripremama fudbaleri Čukaričkog donekle bili pošteđeni od strane Nenada Lalatovića, jutro posle prvotimci Brđana su ''pakleno'' otvorili novi dan.

Akcenat na prepodnevnom treningu bio je na realizaciji, ali i igri na dva dodira kako bi se istovremeno što bolje uvežbali presing i čuvanje lopte.

- Zašto dva dodira? Zato što igrač, kada primi loptu, mora odmah da je odigra. Pa, napadni ga! Uzmi mu loptu. Nema puno opcija u toj situaciji - objašnjavao je Lalatović svojim igračima u trenutku kada je protok lopte malo ''zaribao''.

Foto: FK Čukarički
Foto: FK Čukarički
Foto: FK Čukarički

Šef stručnog štaba Brđana je konstantno učestvovao u igri. Najviše kroz razgovor, ali i kada je bilo potrebno da se nešto objasni.

To je na svojoj koži najbolje osetio Samjuel Ovusu koji je po kazni morao da radi i deset sklekova.

- Radio je sklekove, jer nije igrao presing i ispratio igrača do kraja - rekao nam je Lalatović posle treninga u kom je sam ''ušao u krug'' i pokazao igračima šta bi trebalo da rade u toj situaciji:

- To je nešto što sam ja naučio u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Doduše, sve što sam naučio, naučio sam u Zvezdi.

Na drugoj strani terena golmani Čuke su radili pod budnim okom Olivera Kovačevića koji je bio zadovoljan šta su njegovi učenici (Kirovski, Belić i Petrović) pokazali.

Foto: FK Čukarički
Foto: FK Čukarički

Nedugo zatim usledio je rad na realizaciji, ali i proigravanju saigrača u kaznenom prostoru. Nekoliko lepih poteza Zorića, Bašanovića, ali ni ostali prvotimci nisu zaostajali.

Ne možemo, a da ne pomenemo Zorana Rendulića. Iskusni štoper je ispalio nekoliko projektila kao golu, nekoliko puta pogodio i prečku koja je ''zvešala'' od jačine, da bi i posle centaršuteva pokazao zavidnu realizaciju.

Nema sumnje da će bivši igrač Crvene zvezde biti veliko pojačanje za Čukarički.

Brđani će popodne odraditi još jedan trening, a u utorak ih očekuje test meč protiv Mlade Boleslav.

(Mario Marić - izveštač Telegrafa sa Kipra)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne zaboravi junake sa Kosara

    29. januar 2018 | 21:47

    U spaniji ne igraju na dva dodira vec na dve sekunde...u dve sekunde mozes napraviti 4-5 dodira, a 2 dodira mozes da napravis i za pola sata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA