Zvezda mora da bude prva, CSKA nije bauk: Trener Bajković u novoj ulozi komentarisao dešavanja na Rajku

Posle igračke, vreme je za trenersku karijeru

  • 12

Bivši golman Crvene zvezde i novi trener golmana omladinske ekipe crveno - belih Boban Bajković govorio o novom pozivu i klubu u kojem je proveo 11 godina. 

>>>Helou, ja sam Salou! Partizan se ponovio - potpisao još jedan igrač!

Tridesetdvogodišnji Bajković posle završene fudbalske karijere postao je novi trener mlađih kategorija, a rad sa decom mu kako kaže baš odgovara.

- Čim sam rešio da završim igračku karijeru dobio sam poziv od ljudi iz kluba i vrlo brzo smo se sve dogovorili. Kod mene se tu ne postavlja pitanje kada te Zvezda pozove. Odmah sam došao i počeo da radim sa decom, da budem sa njima, jer znam koliko me vole.

- Na meni je da pomognem koliko mogu oko samog branjenja, a kada je reč o poslu i samim treninzima tu su ostale kolege da pomognu meni.

Bajković je danas na pomoćnim terenima stadiona Rajko Mitić održao trening sa omladincima koje je sa vremena na vreme bacao na teške golmanske muke.

-Treneri Gašić i Katić mi ukazuju na ono što treba da radim i naučim, kako bi što pre ušao u ''štos''. Nije to meni ništa strano, ali ipak sam sad sa one druge strane terena gde se gledaju drugačije stvari, poput priprema i analiza.

- Ja znam da mladim golmanima mogu da prenesem dosta svog iskustva i da ih posavetujem - ističe Bajković.

Bez obzira što je sada na "drugoj strani" i nije među stativa tokom utakmica, motivacija i želja za pobedama ga nije napustila.

- Upoznao sam se sa Omladinskom školom i odmah sam video da smo u svim generacijama završili kao prvi na kraju jesenjeg dela prvenstva. Tako i mora da bude. Zvezda je u Srbiji uvek broj jedan, od prvog tima pa do onih najmlađih.

Foto: Profimedia/Corbis

Ono što očekuje crveno - bele jeste prolećni deo sezone u Superligi, kao i dueli sa moskovskim CSKA, za koji Bajković, kao veliki navijač Zvezde ističe da nije nepremostiva prepreka.

- Sledi ta utakmica protiv CSKA i mislim da su šanse 50:50, mislim da možemo da prođemo dalje. Pokazali smo snagu kroz ovaj prvi ciklus evropskih utakmica, a sada možemo da vidimo da ruska ekipa na pripremama ne pokazuje ništa čega bi trebalo da se plašimo. Nisu bauk.

Da podsetimo, Boban Bajković je u karijeri nosio dresove Lovćena, Crvene zvezde i Lirsa, a igračku karijeru završio je u dresu Nefčija 2017. godine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VeljaCZV

    1. februar 2018 | 19:59

    Car

  • Racki

    1. februar 2018 | 18:58

    Izvini šarandzijo nismo te prepoznali...

  • Vlajko

    1. februar 2018 | 18:34

    Bajko pedagog??Lepoo ce decu da nauci..:-) Nemam nista protiv njega,ali ne bi voleo da mi trenira i vaspita dete..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA