≫ 

Milojević grmeo, Zvezda minimalno izgubila od Zenita: Treneru mnogo toga jasnije pred CSKA! (VIDEO)

Zenit odneo pobedu, Zvezda videla da ne može lako bez Boaćija ili Pešića

  • 76

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Zenita sa 1:0 u generalnoj probi pred start proleća i veliki evropski duel sa CSKA 13. februara u Ljutice Bogdana.

Aleksandar Pešić nije trenirao zbog problema sa listom, koji je od transfera i terena odvojio već Ričmonda Boaćija, pa je Zvezda za ovaj duel bila uskraćena za udarne igle.

>>>Grof Božović bodri Zvezdu protiv Zenita

Kako se ne bi rizikovalo previše, Pešić će odmoriti, a u špicu će biti novajlija Ben.

Sa druge strane, nije bilo Branislava Ivanovića, koji je u individualnom programu zbog povrede.

Podsećamo, Zvezda je u Beogradu pobedila Grafičar (5:0) i BASK (4:1) u Beogradu, u Antaliji su pali Stumbras (2:1) i Dinamo Brest (2:0). Sa 1:1 remiziralo se protiv Sileksa, Amkara i Ujpešta.

Predstavnici CSKA su došli na duel kako bi skautirali crveno-bele u poslednjem meču pred evropski okršaj, u publici je bio još i Miodrag Božović, nekadašnji trener crveno-belih, koji sad vodi Arsenal iz Tule.

Fudbaleri Crvnee zvezde nisu mogli protiv renomiranog rivala da naprave generalku u punom sjaju bez Boaćija i Pešića, pa je Milojević pribegao rešavanju problema sa Milićem u špicu.

Time je bilo jasno da primarno vidi Bena na krilnoj poziciji, ali nije bilo adekvatne ofanzivne saradnje, na šta je delimično uticao odlazak Gelora Kange.

Foto: youtube.com/Crvena zvezda

U nezgodnom periodu predstoji crveno-belima uigravanje i prilagođavanje na novu igru bez Gabonca, pošto Krstičić do sada nije imao tako ofanzivnu ulogu, a u tim se vratio još Srnić.

Upravo Srnić je elegantnim pasom za Radonjića između nekoliko igrača kreirao šansu, ali je Radonjić preterao sa driblinzima i dobro iznervirao Milojevića.

To je posle probao da popravi u defanzivi u nekoliko navrata, a igra defanzivaca je bila zabrinjavajuća u nekoliko momenata. Lako se gubila lopta kada su igrači Zenita vršili pritisak na 30 metara od gola, to je izbacilo iz takta čak i Borjana, koji dobro zna da je pred njim uigrana i standardna defanzivna četvorka.

Foto: youtube.com/Crvena zvezda

Borjan je bio na visokom nivou, ali nije mogao da zaustavi šut u 23. minutu. Tada je Erohin majstorski fintirao Krstičića u šesnaestercu posle kornera, a zatim je oštro šutirao u rašlje, pošto je stvorio sebi dovoljno vremena i prostora za realizaciju.

Za crveno-bele je bila zabrinjavajuća igra kapitena Donalda, nije imao jesenju čvrstinu u duelima, često je završavao na travi, dok je u napadu Ben ostavio solidan utisak, dobrim potezima i upošljavanjima saigrača.

Foto: youtube.com/Crvena zvezda

Na startu drugog poluvremena je Milojević pokušao da eksperimentiše, neprimetnog Milića poslao je na klupu, Bena u srce napada, a Jovičića je uveo u igru.

To je povuklo Krstičića malo ofanzivnije, a videli smo zatim i male varnice između Radonjića i Erohina. Zvezdin ofanzivac nije prećutao povlačenje za ruku, pa je došlo do koškanja, što su sudije primirile.

Foto: youtube.com/Crvena zvezda

Zabrinjavajuće je delovala jedna reakcija Le Taleka u 65. minutu, signalizirao je povredu, malo kasnije je izvršena četvorostruka izmena. Ušli su Babić, Hajdin, Račić i Pavkov, izašli Le Talek, Donald, Ben i Donald, ostatak meča se sveo na davanje šanse svima.

Ben je odličan instinkt pokazao jednim savršenim pasom za Srnića i 1 na 1 sa golmanom Lunevim, kada je propala šansa zbog traljavog šuta. To je razljutilo Milojevića, koji je u nekoliko navrata grmeo za saigrače, a zatim je došlo vreme za nove izmene.

Ušli su Frimpong, Gobeljić, Luka Ilić i Milijaš, izvedeni su napolje Stojković, Krstičić, Srnić i Savić. Sve to vodilo je samo rutinskom davanje šanse svima, Zvezda je ostavila dobar utisak, ali je ostala nedorečena, na šta su uticali kadrovski problemi.

Očekuje se da Pešić bude spreman u potpunosti, Boaći će se vratiti za CSKA, ali je Milojević veoma kritičkim tonom tokom većeg dela meča pokazao da ne toleriše nedisciplinu i nedostatak agresivnosti - upravo to je bio Zvezdin zaštitni znak do sada.

Crvena zvezda - Zenit 0:1

(Erohin 23)

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković (od 78. Gobeljić), Savić (od 78. Frimpong), Le Talek (od 70. Babić), Rodić (od 70. Hajdin), Krstičić (od 78. Luka Ilić), Donald (od 70. Račić), Ben (od Adžić), Srnić (od 78. Milijaš), Radonjić (od 70. Pavkov), Milić (od 46. Jovičić).

Klupa: Supić, Frimpong, Milijaš, Babić, Anđelković, Gobeljić.

ZENIT: Lunev, Smoljnikov (od 46. Kuzjajev), Mevlja, Mamana, Krišito, Kraneviter (od 63. Terentjev), Paredes, Eerohin, Rigoni, Drijusi, Zabolotnji.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VeljaCZV

    7. februar 2018 | 18:23

    Gledao sam meč. Ovaj Zenit nije uopšte zaslužio pobedu. U drugom poluvremenu nisu imali nijednu konkretnu priliku, a mi smo imali bar dve. Ne treba da nas brine poraz, Zenit je jači od CSKA. Nisu igrali Kokorin i Ivanović, ali ni Pešić ni Boaći , a ni Kanga, koji je otišao. Imali su ukupno 7 šansi, a mi 14, pa vi vidite ko je bio bolji negledajući rezultat. Možemo se nositi sa CSKA, samo moramo paziti na odbranu. Napred Zvezdo !

  • Brka

    7. februar 2018 | 18:02

    Pa mi igramo odlično meni se sviđa ima i dosta trčanja.

  • Delije Čikago

    7. februar 2018 | 16:15

    Samo bez povrede, ajmo Zvezdo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA