≫ 

Džeko razbio Napoli: Roma postigla 4 gola iz 5 šuteva ka golu! (VIDEO)

Juventus ima priliku da preuzme lidersku poziciju Serije A

  • 2

Fudbaleri Napolija ubedljivo su izgubili na domaćem terenu od Rome 4:2, u okviru 27. kola Serije A i to posle 11 ligaških mečeva bez poraza.

>>>Majstorija Dibale u 93. minutu šokirala Sergeja i Lacio: Juve dobio možda i ključnu bitku za titulu (VIDEO)

Zanimljivo da su Napolitanci poslenji put pognutih glava izlazili sa terena krajem prošle godine, 1.decembra, kada su izgubili od drugoplasiranog Juventusa. Ipak. u meču sa Rimljanima zaista nisu imali prevelike šanse za još jedan trijumf, uprkos odličnom startu meča i odličnoj igri tokom cele utakmice.

Već u 6. minutu, Insinje je doveo svoj klub u vođstvo. Ali, radost je trajala samo 1 minut jer je, maltene, u sledećem napadu Under, koji je u odličnoj formi doveo utakmicu u egal.

Roma je stigla do vođstva golom Edina Džeka u 26. minutu posle asistencije Florenzija sa ivice šesnaesterca.

Foto: Tanjug/AP

U nastavku ista slika, Napoli je diktirao ritam ali je Roma koristila svoje šanse i prelepim golom Džeka, njegovim drugim na meču, došla do nedostižnog vođstva.

Do kraja Peroti je nokautirao prvoplasiranu ekipu italijanskog prvenstva četvrtim golom, igrao se 79. minut, da bi Napolitanci uspeli  samo da ublaže težak poraz i to u nadoknadi vremena, kada je Mertens pogodio za konačnih 4:2.

Važno je istaći da je Napoli imao duple više udaraca ka golu od Rome, koja je iz 5 šuteva u gol protivnika uspela da postigne 4 pogotka.

Napoli je idalje prvi u Seriji A ali ima i utakmicu više od drugoplasiranog Juventusa, koji će eventualnom pobedom  preuzeti lidersku poziciju. Roma je treća sa 53 poena i prati je Lacio sa jednim poenom manje.

Tabela:

Napoli 69, Juventus 68 (-1), Roma 53, Lacio 52, Inter 51, Roma 50, Sampdorija 44... Spal 23, Krotone 21, Verona 19, Benevento 10

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA