≫ 

Ti si naše svetlo i tvoja ćerka mora znati kakva si ljudina: Govor hrvatskog igrača na Astorijevoj sahrani je rasplakao celu Firencu (VIDEO)

Novi kapiten rasplakao Firencu govorom

  • 0

Hrvatski fudbalski reprezentativac Milan Badelj preuzeće kapitensku traku u Fjorentini, a najviše na svetu voleo bi da do toga nije došlo.

Tragedija je razlog ovog poteza, ostao je bez prijatelja i saigrača Davidea Astorija, koji je tragično preminuo u snu prošlog vikenda.

Badelj je održao oproštajni govor uoči sahrane u Firenci, a njegove poslednje reči bile su dovoljne da samo dotuku sve prisutne na gradskom trgu, a bilo ih je na hiljade...

Foto: Tanjug/AP

- Dragi Davide,

govorim u ime svojih saigrača i ljubičaste porodice. Tvoje ime na hebrejskom znači "voljen", i kad vidim sve ove ljude koji su danas ovde kako bi pokazali privrženost, verujem da je to stvarno tvoje ime.

Davide, svojim očima možeš postati blizak ljudima i stati tamo. Nisi kao drugi, ti si onaj koji je, i kad nije puno govorio, dopro do svih nas, govoreći srcem i držeći nas ujedinjenima. Imaš dar univerzalnog jezika srca.

Tvoja majka i otac moraju znati da nisu ništa pogrešno učinili kad su te odgajali. Sin si i brat kojega bi svako želeo da ima. Najbolji si saigrač kojega čovek može poželeti. Imati te uz sebe značilo je biti siguran i misliti "U redu je jer je Davide ovde". Ne možemo zaboraviti tvoj smeh, tvoj način zezanja sa svima. Voleo si da se definišeš kao svetski poznat dizajner i fudbaler u slobodno vreme. Ti si fudbal, onaj iskreni, dečji.

Naše misli su s tvojom porodicom, Frančeskom i princezom Viktorijom. Zadatak svih koji su joj bliski biće da joj kažu ko je Davide, jer će tvoja kći morati znati ko je bio njen otac. Sjajan čovek.

Završiću s anegdotom. Svako jutro kad bi došao u sobu za masažu, uvek si bio taj koji bi upalio svetlo. Ti si to za sve nas, ti si svetlo. Hvala ti, Davide - poručio je Badelj.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs=

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA