FRKA U PARTIZANU ZBOG LICENCE: FSS stopirao deo novca koji je UEFA poslala crno-belima!

UEFA nedavno uplatila sredstva, ali su crno-beli imali izvesna dugovanja prema krovnoj organizaciji, pa su ostali kratkih rukava

  • 40

Borba za evropsku licencu trenutno je tema broj jedan u Partizanu, a situaciju je dodatno otežao minuli zimski prelazni rok, koji nije doneo očekivani priliv sredstava na račun. Crno-beli vuku finansijske “repove” iz prošlosti i dok se ne ratosiljaju većeg dela dugova neće dobiti amin UEFA za takmičenje u narednoj sezoni.

Problem je u velikoj meri trebalo da reši i finansijska injekcija upravo iz Evropske kuće fudbala, ali je teško zarađeni novac u ovosezonskom ciklusu Lige Evrope ostao “zarobljen” negde na pola puta.

Naime, kako saznaje Telegraf.rs, UEFA je pre nekoliko dana Partizanu uplatila poslednju tranšu nagrade za Ligu Evrope, no, veliki deo tog novca je ostao, s pravom, u Fudbalskom savezu Srbije.

Crno-beli su u prošlosti imali izvesna dugovanja prema krovnoj organizaciji našeg fudbala, a kako se sredstva od evropskih nagrada klubovima isplaćuju upravo preko FSS, dug je naprosto došao na naplatu i ostavio klub iz Humske u problemu.

Možda bi u drugim okolnostima Savez i prosledilo kompletnu sumu na račun aktuelnog šampiona, međutim, nedavne tenzije dve strane, u kojima su pale i neke teže optužbe dovele su do toga da Partizan dobije samo deo kolača.

Tim povodom, čelnici crno-belih su se okrenuli rezervnim planovima za pronalaženje novca, pa će se najverovatnije obratiti generalnom sponzoru MTS, ne bi li izdejstvovali prevremenu uplatu, zagarantovanu po slovu ugovora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    29. mart 2018 | 14:35

    Ovo je stvarno nevidjeno sta drzava radi sportskim sekcijama Partizana u odnosu na druge.

  • Pavle

    29. mart 2018 | 13:23

    Da li je FSS urgirao da mu Zvezda vrati 1,3 mil evra pozajmice? Poklonjeno državnom projektu...

  • Papilon

    29. mart 2018 | 15:29

    Krajnje je vreme da se zatvori zauvek taj lavor, duzni su i Bogu i narodu i ocigledno nesposobni za poslovanje koje bi donelo bilo kakvu dobit, navikli samo da uzimaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA