≫ 

Igrači Partizana potpisali odlaganje isplate plata: UEFA stiže u ponedeljak!

Najviše se duguje Saši Iliću

  • 11

Partizan je u obavezi da isplati klubove, bivše fudbalere i porez državi, pa su igrači morali da potpišu odlaganje isplata dugovanja kako bi sve bilo "u redu" za finansijsku kontrolu UEFA  koja dolazi 2. aprila.

>>>Partizanu stiglo 1,3 miliona evra od Fjorentine: Spas u poslednji čas za licencu UEFA!

Svake godine krajem marta, početkom aprila u fudbalkom klubu Partizan ista slika: nedostatak novca, grcanje za evropsku licencu, jurnjava, izmirivanje dugova, presipanje iz šupljeg u prazno. Tekuća sezona se gotovo nimalo ne razlikuje od prethodnih, s tom razlikom da su crno-beli u minulom letnjem prelaznom roku i evropskoj jeseni "zgrnuli" prilično para, ali su na koncu svega dospeli u isti problem.

Kola su na nekome morala da se slome i to je, po već viđenom scenariju – postojeći igrački kadar, koji je u petak, u popodnevnim časovima, potpisao odlaganje isplata dugovanja ne bi li se finansijska kontrola UEFA 2. aprila dočekala sa “čistim računom”.

Foto: partizan.rs

Do monitoringa evropske kuće fudbala ostalo je još dva dana, a u Humskoj su priznali da imaju finansijsko breme prema sadašnjim i bivšim igračima, klubovima poput Slovana (Sejduba Suma), Vesterloa (Nemanja Miletić), kao i nekima iz Srbije, te za porez državi. Kako se sa klubovima teško može naći kompromis, jer su izostale isplate obeštećenja propisane važećim ugovorima, “zakinuti” su igrači postojećeg kadra.

Tako su u petak, umesto da se u miru pripremaju za današnji meč sa Bačkom, fudbaleri crno-belih morali da dođu u prostorije kluba u Humskoj i potpišu reprogram dugovanja, koji se pre svega odnosi na neisplaćene premije za osvajanje duple krune u minuloj sezoni, kao i premije za plasman i rezultate u Ligi Evrope.

Takođe, delom i na redovne mesečne zarade, jer se dešavalo, po nedavnom priznanju direktora Miloša Vazure, da pojedini igrači sa najvećim zaradama dobijaju prinadležnosti sa zakašnjenjem ili samo delom.

Otuda je taj deo dugovanja, bar za sada, rešen odlaganjem isplate, pa bi novac od transfera Dušana Vlahovića u Fjorentinu (1,3 miliona evra) i ugovora sa MTS (900.000) trebalo da reši gorući problem.

Foto: partizan.rs

SAŠI ILIĆU SE NAJVIŠE DUGUJE

Čisto radi pomena, Partizan u trenutnom igračkom kadru ima najveću obavezu prema kapitenu Saši Iliću, prema kome dugovanja premašuju 300.000 evra i “vuku” se već duži vremenski period. I pored svega Ilić je juče takođe potpisao odlaganje isplate dugovanja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    31. mart 2018 | 12:28

    Partizan skoro svake sezone igra evropu i prodaje igrace za par miliona a u dugu je? 🤔

  • Cubaka

    31. mart 2018 | 12:13

    Predlazem da sa Sasom Ilicem potpisete novi ugovor od 300.000 evra. Platice to narod i drzava.

  • Lazar. Mड़ञणम

    31. mart 2018 | 12:16

    Hoce li Uefa u Ponedeljak ispitivati samo finansije ili i onu sklanjalicu sa Skenderbegom ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA