SAZNAJEMO! Partizan dobio novog skauta: Bivši igrač crno-belih pronalazi nova pojačanja (FOTO)

Dejan Rusmir će biti prvi saradnik Ivice Ilieva, sa kojim je veliki prijatelj i kum

  • 11
Dejan Rusmir iz perioda dok je igrao za Partizan; Foto: MN pres

Nekadašnji prvotimac Partizana Dejan Rusmir novi je skaut prvog tima crno-belih, saznaje Telegraf.

Ugovor je potpisan na godinu dana, što je inače gotovo ustaljena praksa u sportskom sektoru kluba iz Humske, a u opisu novog prvog saradnika sportskog direktora Ivice Ilieva biće skautiranje igrača za prvi tim, kako tokom transfera u seniorskoj selekciji, tako i prilikom prekomande najtalentovanijih klinaca iz Omladinske škole vladajućeg šampiona.

>>> OTKRIVENO! Kako je Partizan potrošio 2 miliona evra i koga sve još mora da isplati za UEFA licencu

Mnoge će verovatno iznenaditi činjenica da baš Rusmir dobio priliku da radi u najjačoj selekciji crno-belih. No, bolje upućeni u dešavanja u Humskoj znaju da njega i Ivicu Ilieva vezuje dugogodišnje prijateljstvo, pa i kumstvo iz rane mladosti.

Takođe, Rusmir je bio planiran za dolazak u Humsku, na istu funkciju koju će sada obavljati, u trenutku kada je Ivica Iliev postao sportski direktor. Ipak, kako je tada još uvek aktivno igrao fudbal u Superligi Srbije, odlučio je da odbije ponudu i produži karijeru na terenu.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev dobija pomoć u vidu svog kuma koji će biti skaut crno-belih; Foto: Marko Todorović

Kockice se vremenom ipak poklopile, Rusmir je okačio kopačke o klin i počeo da se bavi trenerskim poslom u Radu, gde je i završio igrački staž. Skoro dve sezone je bio pomoćnik Sladjanu Nikoliću, ali kada je nedavno došlo do promene stručnog štaba na Banjici (angažovan Zoran Kiza Milinković) došlo je i do razlaza Rusmira i “građevinara”.

Ubrzo je usledio novi poziv iz Partizana i ovoga puta nije bilo nikakvih prepreka da se saradnja realizuje.

Rusmir je popodne, potvrđeno je Telegrafu, bio na treningu prvog tima Partizana, u društvu direktora Ilieva, a odmah je uključen i u rad vezan za prelazni rok, koji će sigurno biti buran u Humskoj.

Pored Partizana, čije je boje branio od 2001. do 2003. godine, Dejan Rusmir je igračku karijeru gradio u Radničkom Jugopetrol, pomenutom Radu, zatim u rumunskom Farulu iz Konsance, američkom Kolumbusu, kiparskom Olipijakosu iz Nikozije, te u Hajduku iz Kule, Novom Pazaru i Zemunu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Public_enemy

    3. april 2018 | 20:04

    Preko veze dobio posao, strasno!

  • Звезда _=[][]®&&&®€£©<<>>

    3. april 2018 | 19:28

    Добро ради Ивица. Још и тетку да запосли, и процветаће. Одавно нису имали овако добру управу.

  • Dzoni

    3. april 2018 | 20:21

    Jak radni staz ...ovaj skaut ima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA