Partizan bira defanzivca: Da li će crno-beli preoteti igrača Zvezdi ili će u Humsku vratiti svog bivšeg fudbalera?

Crno-beli imaju istu želju kao i crveno-beli za poziciju desnog beka

  • 14
Veliki posao se nalazi prd Vazurom i Ilievom - hoće li uspeti da reše goruće pitanje? Foto: Marko Todorović

Iako su u letnjem prelaznom roku uglavnom targetirali fudbalere u ofanzivnom delu tima, u sportskom sektoru Partizana će sigurno morati da se bave i defanzivom, koja je u tekućoj sezoni “rak rana” tima iz Humske.

Sticajem okolnosti, pozicija desnog beka je postala urgentna, jer se mladi Luka Cucin, Partizanov projekat za budućnost, teže povredio i mora na operaciju stopala, a vremešni Miroslav Vulićević je drastičnom padu forme i pitanje je da li više uopšte može da odgovori obavezama u redovima vladajućeg prvaka, iako je prošlog leta produžio ugovor.

Nemanja G. Miletić trenutno prinudno obavlja ulogu, pa će crno-beli svakako morati rešavaju novonastali problem u predstojećem prelaznom roku. Trenutno su u fokusu dva igrača – Milan Gajić (22) iz Bordoa, kao i Nikola Aksentijević (25), defanzivac Radničkog iz Niša.

Milan Gajić u dresu mlade reprezentacije Srbije Foto: MN Press

Prioritet je Gajić, mladi reprrezentativac Srbije, koji je u nekoliko minulih prelaznih rokova bio jedan od igrača, koga su crno-beli pomno pratili, čak i “ispipavali puls” Bordoa ne bi li nekako izdejstvovali slobodu defanzivca.

Svakako da je najveća prepreka Gajićev ugovor sa francuskim klubom, koji traje do juna 2020. godine. Međutim, Partizan se oslanja na činjenicu da fudbaler zaista retko dobija priliku da igra, čemu svedoči i činjenica da je u tekućoj sezoni upisao samo pet mečeva, od toga četiri prvenstvena i jedan u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Radi se o momku, koji je u mlađim kategorijama branio boje Dinama iz Pančeva i OFK Beograda (otuda interesovanje Crvene zvezde i Zvezdana Terzića), a pažnju na sebe skrenuo je na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, gde je sa omladinskom reprezentacijom osvojio trofej, posle čega se obreo u redovima “žirondinaca”.

Aksentijević u dresu Radničkog Foto: MN Press

Što se tiče Nikole Aksentijevića, nije novost da je u poslednjih nekoliko meseci “koketirao” sa Partizanom. U zimskom prelaznom roku je bio blizu povratka u Humsku, međutim, obeštećenje koje su za fudbalera potraživale Nišlije nikako se nije dopadalo crno-belima, pa posao nije realizovan.

Ima indicija, pošto je klub iz Humske duže vreme i u kontaktu sa zastupnikom Aksentijevića, da bi moglo da dođe do saradnje ukoliko se izjalovi ideja u vezi sa angažovanjem Milana Gajića. Tim pre što Aksentijeviću u decembru ističe ugovor sa Radničkim i to će i klubu sa Nišave biti prilika da bar nešto zaradi.

Bolji poznavaoci se sećaju da je Aksentijević ponikao u Radničkom iz Kragujevca, odakle je još u mlađim selekcijama stigao u Humsku i to kao zadnji vezni. Kasnije je prekomandovan na poziciju desnog beka. Leta 2011. je potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom i debitovao za prvi tim.

Aksentijević iz vremena dok je nosio dres Partizana Foto: MN Press

Posle samo nekoliko meseci prodat je holandskom Viteseu, ali nezvanično je posredstvom Pinija Zahavija, bio igrač kiparskog Apolona (transfer od 2.000.000 evra). Menjao je zatim destinacije, vratio se 2013. prvi put u Partizan, zatim prešao u OFK Beograd, igrao u belgijskom Muskronu, Vojvodini, da bi prošlog leta potpisao za Nišlije i u potpunosti oporavio karijeru.

Bio je član svih mlađih selekcija Srbije, a nedavno je, na prijateljskom meču sa Južnom Korejom, debitovao i za A tim “orlova”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    24. april 2018 | 21:16

    Partizan da preotme Zvezdi? Ahahahaaa Pa on moze samo nase odpatke da uzme kao sto je do sada i radio AHAHAHA

  • Čika Jova

    24. april 2018 | 18:49

    Vulićević ako ode, već u zimskom prelaznom roku pojaviće se kao pojačanje, to nam je već poznato.

  • Grobar

    24. april 2018 | 20:44

    Konačno da se reši pozicija desnog beka. Tek sad je uprava videla da Vulićević više nije igrač za Partizan i da treba dovesti novog desnog beka. Gajić je odlično rešenje, ali ako ne dodje do transfera onda će se situacija zakomplikovati. Aksentijević je dobar igrač, ali ne znam da li bi bio pravo rešenje. Partizan već dugo vremena nema kvalitetnog desnog beka i kada ga budu dovodili moraće dobro da prouče igrača.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA