≫ 

Matićev gol proglašen za Junajtedov najbolji u sezoni, Srbin otkrio zašto ga je gledao 300 puta (VIDEO)

Još jedan trofej u kolekciji zamenika kapitena reprezentacije Srbije

  • 0

Pobednički gol Nemanje Matića za pobedu protiv Kristal Palasa u nadoknadi vremena izabran je za najbolji pogodak Mančester junajteda u sezoni!

Tako su izabrali navijači slavnog engleskog kluba koji su danima unazad na zvaničnom sajtu mogli da glasaju.

Matić je gol na Selhurs Parrku postigao početkom marta kada je ''odapeo'' levicom sa preko 25 metara i pogodio za 3:2 u korist Junajteda.

- Veoma sam srećan zbog toga. Ovo je još jedan trofej za moju malu kolekciju, a moja deca će takođe biti posebno srećna. Gol sam pogledao sigurno jedno 300 puta - rekao je Matić za MUTV i dodao:

- Najpre sam 10 puta pogledao posle utakmice, a zatim sam otišao kući. Sin je bio toliko srećan zbog gola da sam morao i sa njim da odgledam, a zatim smo gledali i svaki dan posle utakmice.

Matićev gol protiv Palasa je izabran i za gol meseca marta od strane FA Engleske, a što se tiče Junajteda Srbin se ''borio'' sa Valensijinim golom protiv Evertona (Matić asistent), Jangovog protiv Votforda i Lingardovog protiv Barnlija.

Matić posle gola Kristal Palasu Foto: AP/Tanjug

Igrač godine u redovima Junajteda je golman David de Hea, a zanimljivo je i to da je Žoze Murinjo hteo da da glas Matiću. Međutim, predomislio se i dao glas Skotu Mektomineju.

- Dvoumio sam se između njega i Matića, da budem iskren. Matić mi je prošle godine rekao "želim da igram za tebe, želim da igram za Mančester junajted, to ću da uradim". Učinio je da se to desi, bio je konzistentan čitavu sezonu, bio je balans ovog tima, a igrao je, mislim, svaki meč - rekao je Murinjo i dodao:

- Hteo sam Matića da izaberem, ali kada sam shvatio da Skot neće dobiti nijednu od dve nagrade za mladog igrača, predomislio sam se. To je bilo neprihvatljivo. On je igrač koji je uspeo sve da uradi. Počeo je sezonu u Akademiji, a završio je igrajući velike utakmice, derbije Premijer lige i derbije u Ligi šampiona, postao je važan deo seniorskog tima. Zato mislim da taj momak ne sme otići kući bez ijednog trofeja, tako da, evo, od mene dobija nagradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA