Manćini seo na klupu Italije, zove Pirla, vraća Balotelija!

Italijanski trener preuzeo klupu svoje zemlje i odmah najavio prve korake

  • 3

Poznati italijanski fudbalski stručnjak, Roberto Manćini, zvanično je preuzeo klupu reprezentacije te zemlje.

Manćini je odmah po raskidu ugovora sa Zenitom iz Sankt Peterburga, zbog čega se odrekao čak 13 miliona evra, imenovan za selektora Azura.

- Veoma sam emotivno uzbuđen, jer voditi nacionalni tim je nešto najlepše što može da se dogodi. Zahvalio bih se svim mojim trenirima koje sam imao dok sam bio igrač. Imao sam 14 godina kada sam kao mladi fudbaler 1978. godine došao u Koverćano, sedište fudbalskog saveza Italije, a sada sam postao selektor nacionalnog tima - istakao je Manćini na ovu temu.

Foto: Tanjug/Ap

>>>Više nema neizvesnosti, Nejmar pričao gde nastavlja karijeru (FOTO)

Sa Fudbalskim savezom Italije potpisao je ugovor do kraja Evropskog prvenstva 2020. godine i imaće zadatak da odvede reprezentaciju na šampionat, nakon što sada propušta Mundijal u Rusiji.

- Postoje treneri koji su vezani za klubove i preferiraju da gledaju svoje igrače svakog dana. Ja sam dugi niz godina bio klupski trener i osetio sam da je pravi trenutak da preuzmem i uradim nešto za nacionalni tim. Želim da budem dobar selektor, da odvedem reprezentaciju Italije na vrh Evrope i sveta. Napronim radom ćemo to učiniti mogućim. Izostanak reprezentacije Italije sa Svetskog prvenstva je bilo teško gledati iz perspektive navijača - naveo je Manćini koji će, kao je najavio, u stručni štab pokušati da dovede Andreu Pirla, a u ekipu da vrati Marija Balotelija.

- On je jedan od igrača (Baloteli) kojeg bi voleo da vidim da igra u reprezentaciji onako kako je igrao na Evropskom prvenstvu, a što se Pirla tiče, moraćemo da popričamo sa njim i vidimo kakvi su mu planovi - rekao je Manćini.

>>>Svi će navijati za Atletiko samo zbog njega: Tores ima poslednju priliku da uradi što nikad nije sa voljenim klubom

Italija posle 60 godina neće učestvovati na Svetskom prvenstvu zbog eliminacije u baražu od Švedske i zato je otkaz dobio prethodni selektor Ðanpjero Ventura.

Manćini, koji je 36 puta igrao za Azure, tokom karijere vodio je Fiorentinu, Lacio, Inter u dva navrata, Mančester Siti i Galatasaraj, pre Zenita gde se zadržao samo sezonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA