≫ 

Partizanova bizarna situacija sa golmanima na kraju sezone

Sa pojazmica se vraćaju i Stevanović i Kljajić, još nije jasan status Jovičića, a mladi Popović i Trnić vrebaju svoju šansu

  • 8

Minulih godinu dana navijači Partizana, ali i oni iz suparničkog tabora, često su znali da se šale na račun činjenice da je u timu iz Humske najpokrivenija pozicija levog beka.

Jer je u jednom momentu bilo čak četiri fudbalera, koji su konkurisali uz levu aut-liniju: Mohamed El Monir, Nemanja G. Miletić, zatim Nemanja Antonov i Slobodan Urošević, poslednje angažovan iz kruševačkog Napretka. Nešto ranije otišao i peti Miroslav Bogosavac.

>>> Ovako će izgledati novi Partizanov dres? Crno-beli od leta dobijaju drugu liniju opreme

U junu, kada se svedu računi tekuće sezone, a pojedini igrači pod ugovorima vrate sa pozajmica, crno-beli će među golmanima imati još bizarniju situaciju pošto će na spisku biti čak - šest čuvara mreže!

ZAŠTO SE GOMILAJU GOLMANI I PARTIZANU?

Kako je uopšte došlo do situacije da Partizan u toj meri nagomila kadar među stativama? Čini se da je tu bilo svega, od pogrešnih procena do sticaja okolnosti, ali i neminovnih “rezova”, koji su odrađeni sa punim pravom.

Vladimir Stojković, Marko Jovičić, Filip Kljajić te Nemanja Stevanović, koji se vraćaj sa pozajmica, a tu su mladi i perspektivni Jovan Trnić i Aleksandar Popović – svi oni će se u junu “sjatiti” pred vratima prvog tima i pokušati da se izbore za mesto pod suncem, jer u Humskoj ne nameravaju da kupuju novog čuvara mreže,čak ni ukoliko ode onaj ponajbolji.

A, nije potrebno posebno isticati ko je prvi izbor u Partizanu na golu i od koga bi zapravo mogle da zavise buduće odluke i sudbine u vezi sa izborom prvog golmana. Vladimir Stojković je stigao u Partizan prošlog leta, čini se, sa malim zakašnjenjem, jer su mnogi skloni mišljenju da Olimpijakos ne bi eliminisao crno-bele u kvalifikacijama za Ligu šampiona da je A reprezentativac stajao među stativama.

Foto: Marko Jovanović

Stigao je ipak da pomogne u plasmanu u Ligu Evrope i bez dileme je bio čovek odluke u mečevima sa Videotonom, a i generalno tokom cele sezone.

Kažemo da od Stojkovića dosta toga zavisi, pošto je zimus potpisao ugovor sa Partizanom, ali ima džntlmenski dogovor sa klubom, da može da ode ukoliko stigne ponuda koja će da zadovolji i njega i klub. Interesovanja naravno ima na pretek, posebno iz Turske, ali će sve biti rešeno posle Svetskog prvenstva u Rusiji, gde će iskusni čuvar mreže mreže braniti boje Srbije.

Možda se Partizanu nikada ne bi ni “desio Stojković” da Filip Kljajić, golman koji je sa crno-belima osvoji duplu krunu u prošloj sezoni, nije imao “žutu minutu” u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Olimpijakosa.

Filip Kljajić počeo sezonu, ali je sklonjen posle loših izdanaj u kvalifikacijama Foto: partizan.rs

BEZ STOJKETA SE NE MOŽE

Slaba forma u tom trenutku, “slučaj reflektor” u Atini (lopta mu je prošla kroz ruke), koštali su Partizan plasmana u narednu rundu, a Kljajića statusa prvog golmana. Prosleđen je grčkom Platanasu na jednogodišnju pozajmicu, ali se u junu vraća, pošto je vezan ugovorom do 2021. Bez obzira, sva je prilika da je na pomolu dogovor o rastanku dve strane.

Nemanja Stevanović je imao sudbinu nalik Kljajićevoj.

Stigao je u Partizan iz Čukaričkog kao veliko pojačanje, zalog za budućnost, ali je godinu bio u Kljajićevoj senci. Dobio je priliku da brani u smiraju sezone, pošto je kolega sa gola polomio šaku i odradio je dobar posao. Posebno u finalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, kada je bio jedan od najzapaženijih na terenu.

Ipak, sudbina na golu mu je nekako bila povezana sa Kljajićevom, ali istovremeno i Stojkovićevom. U trenutku kada je reprezentativni golman stigao u Partizan, Kljajić je postao dugi izbor (pre pozajmice), a Stevanović treći. Prekomandovan je zatim u filijalu Teleoptik, da bi u decembru ponovo bio prosleđen na novu pozajmicu – u Rad.

Marko Jovičić golman PartizanaFoto: Marko Jovanović

Ipak, vraća se na kraju sezone, jer i njega ugovor vezuje do juna 2020. godine, a u Humskoj se već sada može čuti da će ostati u klubu i dobiti priliku da brani, pošto se dobro pokazao na Banjici.

Što se tiče Marka Jovičića, otkako ga je bivši trener Ivan Tomić priključio prvom timu, klub je imao poverenja u njega, ali rsu se u proteklom periodu desileneke stvari, pa mu status u ovom momentu nije definisan do kraja. Da razjasnimo o čemu se radi, jer je i njegova budućnost delimično vezana za Stojkovićevu odluku o odlasku ili ostanku.

Nemanja Stevanović dok je branio za Čukarički na pozajmicu Foto: fkcukaricki.rs

Prema prvoj verziji (odlazak Stojkovića), Jovičić bi ostao u Partizanu, uz reviziju ugovora i borio bi se sa Stevanovićem za mesto prvog golmana. U drugoj varijanti (Stojković ostaje), Jovičić bi dobio “zeleno svetlo”, verovatno i “čiste papire” da napusti klub (uz oprost dugova, kao i uvek). Mladi čuvar mreže je nedavno promenio i zastupnike, što se nekima u Partizanu nije baš svidelo. Posebno, jer su prinuđeni da se sa stranom agencijom “mačuju” u vezi sa statusom golmana od juna, ali i svim drugim pitanjima (slučaj reprogram dugovanja igračima zbog licence o kome smo pisali).

MLADIĆI ČEKAJU ŠANSU I RASPLET SITUACIJE

Otkako je Vladimir Stojković povredio butni mišić (prvenstveni meč sa Čukaričkim),na klupi Partizana se, kao rezervni golman našao mladi Aleksandar Popović (19). Radi se o momku koji je 1. januara postao profesionalac i svako ko ga je gledao uživo, mogao je da se uveri da se radi o izuzetnom talentu. Trebalo je i da debituje u minulom meču sa Voždovcem, ali je to prolongirano iz, za sada, nepoznatog razloga.

U nekakvoj projekcji gde bi i Vladimir Stojković i Marko Jovičić napustili klub tokom leta, Popović bi dobio priliku da se bori za minute među stativama prvog tima. Možda bi čak bio i prvi izbor... U svakom slučaju, ostaće sa najjačom ekipom i biti pripreman za budućnost.

Isto važi i za Jovana Trnića (21), dvometraša, kome nije stran rad u prvom timu, jer je zimus prošao kompletne pripreme na Kipru. Odlučeno je ipak na nivou kluba da se vrati u filijalu Teleoptik, kako bi imao utakmice “u nogama”. Ali, svakako da se radi o veoma perspektivnom momku, pred kojim je lepa budućnost i koji se sigurno nada šansi u najjačoj konkurenciji.

A, ko će od šest čuvara mreže u letnjim kvalifikacijama i narednoj sezoni na gol Partizana? Kada se sve stavi na talon, jasno je da od Vladimira Stojkovića svi zavise...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jole

    17. maj 2018 | 14:17

    Stevanovic je odlivan golman slican Stojketu to vide i navijaci u anketi koju ste sproveli. Jedino trener nista nevidi i nema osecaj za kvalitet.On vidi sve suprotno od onoga sto je ocigledno.

  • Tadija

    17. maj 2018 | 12:44

    Svih 6 da stave na gol opet ce biti drugi....

  • Johnny Repp

    17. maj 2018 | 13:54

    Bez ugovora su Radmilo Ivančević, Rade Zalad, Ivica Kralj, ......požurite, počinje prelazni rok. Šalim se, ali i bez toga kladio bih se da su ova trojica bolja od mnogih sadašnjih aktivnih golmana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA