≫ 

Buknule emocije u Torinu, Bufonov oproštaj od Juventusa je najdirljivija fudbalska priča: Legendarni golman odigrao poslednji meč za prvaka Italije (FOTO) (VIDEO)

Legendarni golman više neće stajati među stativama "bjanko nera", u 63. minutu meča sa Veronom poslednji put je izašao iz igre, više se neće vraćati

  • 1

Kraj!

Đanluiđi Bufon (40), mnogima omiljena ličnost u svetu fudbala i sporta, odigrao je poslednji meč za Juve koji je u završnom kolu, na oproštaju velikana, savladao Veronu 2:1, u danu kada su "bjankoneri" podigli pehar namenjen prvaku države.

Sve je, ipak, u subotu popodne bilo u znaku samo jednog čoveka.

Điđi je poslednji put navukao rukavice kao golman Juventusa, poslednji put stajao među stativama slavnog kluba, u 63. minutu, kada ga je zamenio Pisnoljo, i poslednji put izašao sa terena i otišao u istoriju "Stare dame".

Koliko god da pokušate da zamislite, nećete ni blizu uspeti da dokučite buru emocija koja je u tom trenutku buknula na stadionu u Torinu - veliki Điđi je u suzama napustio teren, suze su bile na licima mnogih naviijača zbog svog idola, ikone kluba, italijanskog fudbala, zaštitnog znaka svetskog fudbala...

I dalje nije poznato da li odlazak Bufona iz Juventusa znači i definitivan kraj karijere ili će prihvatiti jednu od brojnih ponuda koje ima...

Pogledajte Bufonov oproštaj od navijača neposredno po izlasku sa terena.

Navijači Juventusa poklonili su se i na ovaj način ikoni kluba Foto: Tanjug/AP
Odmah posle izalska iz igre Bufon je otišao kod najvernijih navijača Foto: Tanjug/AP
Ozbiljan, profesionalan i poslednji put na golu Juventusa: Bufon na utakmici sa Veronom Foto: Tanjug/AP
Profesionalni dizač pehara - Bufon sa saigračima slavi novu titulu šampiona Italije Foto: Tanjug/AP
Za njih je on Bog, svetac: bufon pred navijačima Foto: Tanjug/AP

Bufon je od 2001. godine bio član Juventusa, bio je to spoj kakav će se teško ponoviti bilo gde, gotovo sve tofeje osvojio je Điđi sa "bjankonerima" sem onog najvažnijeg evropskog - Lige šampiona.

Bufonovi fanovi zauvek će pamtiti ovaj dan, poklopilo se da je dan ranije klub iz kojeg je legendarni čuvar mreže pre 17 godina za 34 miliona evra stigao u Juve, Parma, na volšeban način izborila povratak u Seriju A, pa mnogi već kreiraju scenario iz snova: da Bufon poslednju godinu u karijeri odradi na golu kluba u kom se vinuo među zvezde i postao besmrtan.

Kakav bi to tek kraj karijere bio!

Svi su se tiskali da ga doditnu, ovo je deo istorije fudbala i Juventusa Foto: Tanjug/AP

Sve do transfera Edersona u Mančester siti 2017. godine, Bufonov prelazak iz Parme u Juventus 2001. godine bio je rekordan kada su u pitanju golmani što je podatak koji sam po sebi govori o veličini i moći neverovatnog asa.

- Pre dve nedelje, bio sam siguran da završavam karijeru, međutim u međuvremenu su stigle ponude neke za posao van terena, a neke i da nastavim da igram - najvažniju sam dobio od Anjelija (predsednik Juventusa, prim. aut). Razmisliću dobro u naredna tri dana i doneti definitivnu odluku, potpuno smiren - poručio je Bufon ostavljajući i dalje prostor da ipak i naredne sezone bude među stativama.

Ispod možete pročitati sve trofeje koje je Bufon osvojio tokom karijere sa Juventusom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA