Borusija dobila novog trenera, da li će on prekinuti dominaciju Bajerna?

Lusijen Favre nasledio Petera Štegera

  • 0

Borusija Dortmund će u novu sezonu krenuti sa novim imenom na klupi - Lusijenom Favreom (60), koji je na poziciji trenera zamenio dosadašnjeg šefa stručnog štaba Petera Štegera.

Iako je Šteger ispunio očekivanja, barem kada je reč o osnovnom cilju - plasmanu u Ligu šampiona, uprava kluba sa "Signal Iduna Parka" odlučila se za promenu.

Švajcarac Favre je postpisao dvogodišnji ugovor sa nemačkim gigantom.

U Borusiju stiže posle dve sezone provedene na klupi Nice sa kojom je u sezoni 2016/2017. izborio treće mesto u Ligi 1, ali ove nije bio tako uspešan pošto ekipa nije izborila Ligu Evrope.

Odmah posle poraza u poslednjem kolu od Hofenhajma (3:1) Šteger je saopštio da napušta kormilo ekipe, a klub je brzo reagovao imenovanjem Favrea za novog trenera.

- Dolazak Favrea na mesto trenera je važan deo našeg novog početka za ovo leto - poručio je sportski direktor kluba Mihael Cork.

Favre je i te kako poznat lik u Bundesligi,  dve godine je vodio Hertu, a četiri Borusiju Mehengladbah.

Pred Borusijom su sada dani velikih izazova na jačanju igračkog kadra koji će selektirati Švajcarac, a onda pokušati da prekine dugu dominaciju Bajerna nemačkim fudbalom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA