Ovo je prava istina o Đukićevoj "klauzuli": Šta bi sve Partizan morao da mu isplati da je dobio otkaz?

Da je došlo do raskida saradnje, a to se nije desilo, klub bi bio u obavezi da isplati plate i bonuse za narednu sezonu, ništa više od toga

  • 15
Miroslav Đukić, 157 Derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Foto: A. Nalbantjan

Ima li Miroslav Đukić klauzulu obeštećenja u ugovoru, koliko mu sleduje ukoliko dobije otkaz u Humskoj i koga žulja cifra od 600.000 evra – tema je koja se “vrti” u i oko Partizana prethodnih nekoliko meseci. Prvi put je otvorena kada je u februaru doveden u pitanje status trenera, usled eliminacije u Ligi Evrope, što je ekspresno demantovano.

A, poslednji put "načeta" iznova pre nekoliko dana, kada je nemušto prenesena izjava generalnog direktora Miloša Vazure, pokrenula bujicu pitanja na pomenutu i, čini se, već trošnu temu. Ali bila je to idelna prilika za oponente šefa stručnog štaba u Upravnom odboru crno-belih, da mu "prišiju" još jedan greh zbog koga bi morao da napusti klupu, iako naprosto nije činjenično utemeljena.

Đukiću bi, u slučaju da klub raskine ugovor sa njim, po slovu ugovora, pripala zarada za celu narednu sezonu, ukoliko u među vremenu ne nađe novi posao, plus premije koje je zaradio od plasmana u Ligu Evrope, učinak u tom takmičenju i usled osvajanja Kupa Srbije.

Miroslav Đukić je "preživeo" na klupi Partizana; Foto: MN Press

To su iz Humske želeli da raščlane i konačno stave tačku na to pitanje, jer je jaz između čelnika Uprave, koji žele da zadrže trenera i onih koji bi da mu vide leđa istog trenutka dovoljno veliki i dubok da je polemika u vezi sa klauzulom jednako bolna ubodu komarca.

- Nekoliko puta se klub, pa i sam Miroslav Đukić, oglašavao na tu temu i neverovatno je da se ona iznova i iznova pokreće, a odgovor je uvek isti: ne postoji nikakva klauzula u ugovoru trenera, usled koje bi Partizan morao da plaća nekakvu odštetu – kaže za Telegraf potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.

- Đukić ima validan ugovor, sa jasno preciziranim stavkama, ali ta, na kojoj javnost insistira mesecima, čista je fikcija.

Dakle, pripalo bi mu samo ono što po ugovoru sleduje kroz plate i bonuse?

Vladimir Vuletić i Miloš Vazura; Foto: MN Press

- Tako je. Trener ima ugovor još godinu dana, sa jasno definisanom zaradom. Da je došlo do razlaza na njegovu štetu, mi bismo bili u obavezi da isplatimo plate i bonuse za taj period i ništa preko toga. Kada se sve izračuna, to je otprilike cifra kojom se barata u medijima, ali to nije nikakva klauzula.

- Možda bismo se čak obostrano dogovorili da cifra bude manja, što nije redak slučaj kada dođe do prekida saradnje. Možda bi trener brzo našao novi posao i onda bi isplata bila prekinuta. I sve je u domenu “možda”, jer se ništa nije ni desilo... Mi shvatamo aktuelni momenat, shvatamo i interesovanje javnosti, ali neke stvari, poput ove, naprosto nemaju utemeljenje i nećemo se više oglašavati u vezi sa tim – jasan je Vladimir Vuletić.

VIDEO: Miroslav Đukić nakon osvajanja Kupa Srbije potvrdio da ostaje trener Partizana

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PECA

    31. maj 2018 | 13:08

    Sram te bilo Miroslave Djukicu,isti si kao i Iliev.Čuvas sebe a unazadio si Partizan da nam treba 2 godine da stanemo na noge.Šta ćeš da pričaš kad ispadneš u sezoni kupanja ? Nemaš ti harizmu da vodiš PFC.ODLAZI DJUKIĆU ! ! !

  • Ckalaj

    31. maj 2018 | 12:13

    Đuka ostani nam što duže možeš?! Ako treba mi (Cigani) ćemo da te plaćamo buahahaha 😂

  • Šok

    31. maj 2018 | 12:15

    Čovek prima bezobrazno visoku platu a nezna jednu prosto proširenu rečenicu da izgovori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA