≫ 

Tri kluba žele Sumu, na Partizanu je da preseče: Čak je i pozajmica opcija, ali pod jednim uslovom!

U Humskoj boravili predstavnici ekipa iz Saudijske Arabije, Turske i Kazahstana, pozajmica veziste u igri tek ako propadne prodaja

  • 12

Zbog sportskih, ali u velikoj meri i ekonomskih razloga, Partizan će u letnjem prelaznom roku pokušati da se oslobodi Sejdube Sume i to odavno nije nikakva tajna.

Jasno je crno-belima da momak iz Gvineje nije opravdao uloženi novac, jasno je i da neće ni imati priliku da ga opravda dok je na klupi Miroslav Đukić, pa bi prodaja “otvorila oči” celom klubu i omogućila lakše manevrisanje tokom naredne “pijace”. Suma nije mnogo igrao tokom protekle sezone, ali se za vezistu i te kako interesuju u Humskoj i to sa nekoliko strana, što je nedavno potvrdio i generalni direktor Miloš Vazura.

Saznajemo da je najkonkretnije interesovanje stiglo od jednog kluba iz Saudijske Arabije. Suma je u već igrao na dalekom istoku pre skoro dve godine, branio je tada boje Al Kadizije iz Katara, za koji je odigrao 20 mečeva, kao pozajmljen igrač Slovana, i postigao 14 golova.

Promocija je bila megalomanska, razočaranje još veće Foto: A. Nalbantjan

To je verovatno i bila najbolja preporuka za obnavljanje kontakta agenata sa pomenutog tržišta i fudbalera, koji ni sam više nije voljan da ostane u Partizanu, ukoliko na to ne bude bio prinuđen, usled nedostatka rešenja u karijeri.

I nisu samo Arapi voljni da ga vide u svojim redovima, u Humskoj su bili predstavnici jednog turskog i jednog od najboljih klubova iz Kazahstana. Obavljeni su premilinarni razgovori, diskutovalo se i o eventualnoj ceni, ali bez preciziranja.

Nije blistao ni u derbijima Foto: Marko Jovanović

Suma nema fiksno određenu cifru za koju može da napusti klub, jer, rekosmo već, crno-beli celu situaciju gledaju i sportski i ekonomski. Računica je prosta - igrač ne doprinosi timu, a skup je “za održavanje”. Samim tim u Humskoj smatraju da je bolje uzeti određenu cifru od njegovog transfera(što veću - to bolje), nego ostati u situaciji u kojoj su i klub i fudbaler nezadovoljni.

Naravno, neće to biti ni po principu “daj šta daš”, pošto je Partizan u prethodnoj godini uložio veliki novac u angažovanje Sume, kasnije i za plate i bonuse, pa će pokušati da vrati bar deo sredstava kroz pomenutu prodaju.

MOŽE I POZAJMICA, ALI U PUNOM ARANŽMANU

Ukoliko ne uspeju da dogovore prodaju Sume, crno-beli neće bežati ni od pozajmice fudbalera. Naravno, insistiraće na tome da klub koji angažuje Gvinejca preuzme i sve finansijske obaveze prema njemu.

Pre izvesnog vremena, sredinom prolećnog dela sezone, Slovan iz Bratislave, odakle je Suma i stigao u Humsku, želeo je da ga vrati u svoje redove i pozajmi tokom narednog leta. Ipak, sam fudbaler je odbio takvu mogućnost, jer u pomenutom klubu proveo pet godina i nije želeo da se vraća u Slovačku.

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ckalja

    4. jun 2018 | 12:10

    Osta će on, kao i Đuka. Biće opet cirkusa buahahaha 😂

  • Pop

    4. jun 2018 | 11:55

    Jel se javljao neki klub da uzme Ivicu Ilijeva!?

  • Milan

    4. jun 2018 | 16:00

    Suma je dobar igrac ali ocigledno nije bio ni spreman ni voljan da igra,nesto nije stimalo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA