≫ 

Ovaj čovek je neuništiv: Igraće PETI Mundijal u karijeri!

Meksikanac Rafa Markez od 2002. godine je prisutan na završnim turnirima najboljih svetskih reprezentacija

  • 2

Selektor Meksika Huan Karlos Osorio saopštio je spisak igrača na koje računa za Mundijal u Rusiji gde će Sombrerosi krenuti iz grupe F (one sa kojom Srbija ukršta) u kojoj su još Nemačka, Švedska i Južna Koreja.

Na tom spisku jedno ime se izdvaja, najdugovečnije i najučestalije - nezaobilazni Rafa Markez (39), kome će ovo biti peto Svetsko prvenstvo u karijeri čime je postao tek treći igrač u istoriji sa tolikim brojem Mundijala "u nogama".

Pre njega samo su još Nemac Lotar Mateus i Markezov zemljak Antonio Karbahal pet puta bili učesnici najvećeg fudbalskog takmičenja na svetu.

Markez trenutno igra za matični Atlas, gde je davne 1996. godine počeo karijeru koja je svoj vrhunac doživela u Barseloni sa kojom je pouzdani defanzivac bio šampion Evrope.

U Meksiku, na Markeza se i dalje ozbiljno računa, neće tu biti samo da popuni broj, selektor Osorio ga je nedavno uveo u igru protiv Škotske u prijateljskoj utakmici i očito bio zadovoljan formom prekaljenog štopera, bez koga Meksiko, evo, već duže od deceniju i po ne može da se zamisli na Mundijalima.

Markez je debi na SP imao 2002. u Japanu i Južnoj Koreji i od tada je nezamenjiv u poslednjoj liniji srednjeameričke selekcije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    4. jun 2018 | 16:04

    Covek ne da igra vec ima potpunu slobodu i kad je u igri najveci broj akcija krece od njega!Odlican dubinski pas i pregled igre...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA