Dan šampiona u Partizanu! Premijerligaški pelcer u Humskoj, i Jokan posetio crno-bele (FOTO)

Bivši igrač crno-belih, danas jedan od najboljih srpskih trenera, uvek je rado viđen gost u Partizanu

  • 6

Još jedno poznato lice posetilo je u sredu prostorije kluba iz Humske - još jedan šampion!

Nakon prvaka Mađarske sa Videotonom Marka Nikolića, u posetu svom nekadašnjem klubu došao je i Slaviša Jokanović - jedini srpski stručnjak koji je uveo klub iz Čempionšipa u Premijer ligu.

>>>FOTO-UBOD: Tako blizu, a tako daleko, Nikolić zagolicao maštu navijača Partizana

Trener novopečenog premijerligaša Fulama je, naravno, na poseban način vezan za Partizan, klub u kome se prvenstveno afirmisao kao igrač, a kasnije i kao trener početnik, kada je i nagovestio visoke domete u karijeri.

Jokanović je u crno-belom dresu kao igrač nastupao tri sezone, od 1990-1993. godine, dok je kao trener dva puta uzastopno uspeo da osvoji "duplu krunu" u prvenstvu Srbije, i to u sezonama 2007/2008 i 2008/2009.

U karijeri je najviše puta nastupao u dresu ekipe Tenerifea za koji je odigrao 123 utakmice i postigao 17 golova, u Engleskoj je dve godine nastupao u dresu londonskog Čelsija od 2000. do 2002. godine.

Foto: Guliver/Harry Hubbard/Getty Images

Kao trener je skrenuo pažnju na sebe nakon što je sa ekipom Votforda uspeo da izbori plasman u Premier ligu 2015. godine, međutim, ostao je bez prilike i da ih predvodi u najjačem takmičenju na Ostrvu usled nesporazuma sa upravom kluba.

Ove sezone, Jokanović je sa ekipom Fulama izborio plasman u Premijer ligu kroz plej-of, pobedivši ekipu Aston Vile na Vembliju rezultatom 1:0.

Nadamo se da će Jokanović ostati na klupi Fulama i postati prvi srpski trener koji je predvodio neki premijerligaški klub.

>>>Stolica prvi tražio Rikarda za Partizan: Srpski trener nesvesno otkrio istinu!

Jokanovića su u Humskoj ugostili predsednik kluba Milorad Vučelić i direktor Miloš Vazura.

VIDEO: Partizan doveo prvo pojačanje, predstavljen napadač Nemanja Nikolić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA