≫ 

Znam za Partizan i za večiti derbi, sarađivao sam sa Đukićem: Mark Valijente predstavljen kao novo pojačanje crno-belih (FOTO)

Fudbalski klub Partizan predstavio novinarima svog novog odbrambenog igrača

  • 1

Održana je konferencija za novinare povodom potpisivanja ugovora španskog fudbalera, Marka Valijentea, sa Partizanom.

Nekadašnji igrač omladisnke škole Barselone je odgovarao na pitanja novinara u vezi sa svojom dosadašnjom karijerom, kao i danima provedenim u Barseloni.

Koliko ste upoznati sa fudbalom u Srbiji i Fudbalskim klubom Partizan?

- Svi znaju za Partizan i za srpski derbi. Upoznat sam sa nastupima crno-belih u Ligi Evrope ove godine, kao i to da su osvojili trofej u Kupu Srbije. Svestan sam da se nalazim u klubu u kome se uvek očekuju trofeji.

>>>Valijente stigao u Sloveniju i priključio se Partizanu! (VIDEO)

Možeš li nam reći nešto o svojoj karijeri?

- Počeo sam da treniram fudbal u omladinskoj školi Barselone, poznatoj La Masiji. Imao sam sreću da sam bio član generacije 87. godišta zajedno sa Mesijem, Pikeom i Fabregasom. Nakon toga sam sa 20 godina prešao u redove Sevilje, gde sam igrao u drugoj diviziji, a zabeležio sam i nekoliko nastupa za njihov prvi tim. 

Iz redova Sevlilje sam 2010. godine prešao u Valjadolid, gde sam proveo 5 lepih sezona. Takođe, nastupao sam i u Makabiju iz Haife zajedno sa sadašnjim golmanom Partizana, Vladimirom Stojkovićem - osvrnuo se Valijente na svoju dosadašnju karijeru.

VIDEO: Novi fudbaler Partizana Mark Valijente stigao na pripreme

Možeš li da nam kažeš nešto o Mesiju?

- Imali smo 14 godina kada je Mesi došao u Barselonu. Sećam se kada nam ga je trener predstavio. Bili smo zapanjeni koliko je bio sitan. Niko nije mogao da pretpostavi da će jednog dana postati najbolji fudbaler na svetu. 

Sa Miroslavom Đukićem si već sarađivao u ekipi Valjadolida. Kakva te sećanja vezuju za taj period?

- Đukić je stigao u Valjadolid u teškom trenutku. Mi smo tada već dve sezone igrali u drugoj ligi. Nakon njegovog dolaska uspeli smo da izborimo plasman u Primeru. Sve što mogu da kažem jeste da je Đukić izuzetan trener. 

Mark Valijente iz perioda dok je branio dres Valjadolida Foto: youtube.com/LaLiga

>>>Partizan u problemu, ne može da registruje Gomeša!

Kako bi opisao sebe kao igrača, šta bi navijači Partizana mogli da očekuju od tebe?

- Pre svega ću sebe opisati kao osobu pa tek onda kao fudbalera. Smatram da je to bitnije od samih fudbalskih sposobnosti. Siguran sam da je najvažnije za uspeh nekog kluba odlična atmosfera u svalčionici. Iz tog razloga rekao bih da sam igrač koji je uvek orijentisan ka dobrim odnosima sa saigračima. 

- Kao fudbaler sam imao tu sreću da prođem La Masiju u kojoj sam mnogo naučio o fudbalu. Nakon toga sam promenio dosta klubova i svaki put sam morao da se prilgođavam stilu igre ekipe u kojoj se nalazim - završio je Valjente.

Fudbaleri Partizana se trenutno nalaze na pripremama u Sloveniji gde ih 27. juna očekuje prijateljski meč protiv poljske ekipe Krakovija sa početkom od 17:30 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura

    28. jun 2018 | 17:59

    E ako si saradjivavo sa djukom to ti je veliki plus u karijeri!! Sad ces i sa sumom pod ruku ... bravo male komsije!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA