≫ 

Kako je Vujadin Savić reagovao na pitanje o Krstajićevoj promeni štopera i šta kaže za ispadanje od Brazila? (VIDEO)

Defanzivac crveno-belih istakao je zadovoljstvo zbog pobede njegove ekipe nad Apolonom na pripremama u Austriji, a prokomentarisao je i ispadanje Orlova sa Mundijala

  • 18

Crvena zvezda je ostvarila drugu pobedu na pripremama u Austriji, a ovoga puta je posle Rida savladala kiparskog vicešampiona Apoel. Bila je to jaka provera za crveno-bele, koji su ponovo sačuvali mrežu, a dobar meč odigrao je i štoper Vujadin Savić, koji je nosio kapitensku traku na ovom meču.

>>> Šta rade fudbaleri Srbije dan posle poraza od Brazila? Kače slike sa Nejmarom na društvene mreže

On je istakao zadovoljstvo zbog nove pobede i istakao da se nada novim dobrim partijama u sklopu priprema za kvalifikacije za Ligu šampiona.

>>> Srbija 2020: Kako će izgledati naš tim u budućnosti? Dve pozicije će biti kritične!

- Bitno je da smo se dobro istrčali i da nema povređenih igrača, ovo je druga pripremna utakmica ovde u Austriji i druga pobeda, mislim da smo obe odigrali dobro.

- Apolon igra slično kao APOEL, bila je ovo dobra provera, ako, Bože zdravlja, prođemo Spartaks, a nadam se da hoćemo. Imamo još dve utakmice i nadam se da ćemo da nastavimo u ovom ritmu. Drago mi je da sam odigrao dobar meč. Ceo tim je odigrao dobro, a kada je tako, onda je i nama iz odbrane lakše, i nadam se da ćemo svi nastaviti sa dobrim partijama.

Vujadin Savić na treningu; Foto: crvenazvezdafk.com

Zbog manjka štopera, tu poziciju je na meču sa Apolonom pokrivao i Filip Stojković, a Vujadin Savić kaže da mu je bilo dobro sa njim paru u poslednjoj liniji odbrane.

- Na pripremama ovde imamo „problem“ na štoperskoj poziciji jer samo smo nas trojica tu, Babić, mladi Eraković i ja. Zbog toga nekada neko mora da nam se priključi i pomogne, nekada je to Gobeljić, a nekada Stojković. Danas je to Žule uradio, igrao je sa mnom u paru i odlično se snašao. Dobro je da znamo da može da igra i štopera — kroz smeh kaže Savić, koji se srdačno pozdravio sa igračem Apolona, Sašom Markovićem, koji je svojevremeno nosio dres Partizana.

- Znamo se se još iz mlade reprezentacije, drago mi je da sam ga video. Nisam znao da je ovde i obradovao sam se kada sam ga video, ne sećam se o čemu smo pričali. Znam da nije sigurno nešto za Partizan - rekao je Zvezdin defanzivac.

Savić je bio na širem spisku reprezentacije Srbije za Mundijal, a prokomentarisao je i poraz Orlova i ispadanje iz grupne faze.

Mladen Krstajić predaje loptu Nejmaru na meču Srbija - Brazil; Foto: Tanjug/AP

- Svi smo gledali i navijali za Srbiju, i žao nam je što nismo prošli. Mislim da smo odigrali korektnu utakmicu protiv Brazila, koji je favorit za osvajanje prvenstva. Imali smo svojih šansi, ali nismo uspeli da ih iskoristimo i da prođemo grupnu fazu. Nismo se obrukali, igrači su časno nosili dres Srbije i puna podrška za njih - rekao je Savić, koji nije želeo da komentariše odluku Krstajića da menja poslednju liniju odbrane za odlučujući meč.

- Ne bavim se ja time, ko sam ja da komentariše odluku selektora? Ja sam igrač Zvezde i nije korektno da pričam da li sam iznenađen. Svi momci koji su otišli tamo, a bilo ih je 23 su zaslužili da igraju, na selektoru je bilo samo da izabere 11 - zaključio je Savić.

(Izveštač Telegrafa iz Austrije, Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA