Zašto novi golman Zvezde izleće skoro do centra tokom napada? Imao je logično objašnjenje posle meča (VIDEO)

Zoran Popović zabeležio je svoje prve minute na golu crveno-belih u pobedi protiv LASK-a

  • 1

Novi golman Crvene zvezde, Zoran Popović, debitovao je u pobedi protiv LASK-a od 3:1, gde je odigrao drugih 45 minuta.

Nije imao mnogo posla, a nije ni vadio loptu iz mreže, pošto je jedini gol Austrijanaca pao u prvom poluvremenu, kada je Ulman savladao Borjana sa bele tačke, pa je Popović mogao da bude zadovoljan svojim prvim minutima u Zvezdi.

- Bila je ovo vrlo teška utakmica za nas pošto igramo svaki drugi dan. Pobeda je bitna, Zvezda uvek ide na pobedu i u drugom poluvremenu nismo primili gol. U prvom jesmo iz penala ali to nije toliko bitno, za dva dana imamo novu utakmicu i novu priliku za još bolji utisak - rekao je Popović, koji je pre meča dobio savet od Vujadina Savića.

Zoran Popović na debiju za Zvezdu; Foto: crvenazvezdafk.com

- Pošto mi je ovo prvi put da igram utakmicu, moj debi u Zvezdi, nije bilo lako jer ne poznajem još ekipu, Vujadin mi je pomogao, rekao mi je da slobodno komandujem svima u odbrani i da će me slušati. Dobro je to izgledalo za prvi put, a vreme radi za nas, još bolje ćemo se upoznati i očekujem još bolju komunikaciju.

Objasnio nam je i zašto u Zvezdini napadima nekada izleti i do 40 metara od gola, skoro do centra igrališta, pošto trener Milojević zahteva od golmana da prate igru i da budu spremni da pokupe loptu ukoliko ona preskoči poslednju liniju odbrane.

- Ja sam spreman, imam tu karakteristiku da volim i da igram sa ekipom, da utičem na igru. Zvezda igra visoko, to je zahtev trenera, i Borjan, Supić, ja, ko god da brani, imamo zadatak da pratimo dubinu, da budemo tu ako slučajno neka lopta preleti odbranu - rekao je Popović, koji je rekao i da se ne plaši da bi tako mogao da primi neki gol preko skoro celog terena.

- Nisam ga nikada u karijeri primio hvala Bogu, uvek sam dobro pratio igru i predviđao šta će da se desi - uz osmeh je završio Popović.

(Izveštač Telegrafa iz Austrije, Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lele

    1. jul 2018 | 01:31

    lose i neprecizno ispucava loptu, u zadnjem minutu je zbog toga protivnicka ekipa imala sansu. Borjan je za dve klase bolji golman.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA