≫ 

Trese se fudbalska planeta, ovo je vest koja je veća i od Mundijala: Ronaldo prešao u Juventus!

Portugalac posle devet nezaboravnih sezona odlazi iz Madrida - pravac u klub za koji navija odmalena, da i njemu donese najveću slavu u Ligi šampiona, ogroman novac je u igri

  • 17

Prethodna noć bila je najvažnija za rasplet u transfer sagi leta: prelasku Kristijana Ronalda u Juventus!

Da, najveći transfer možda i poslednje decenije je pred realizacijom, pitanje je samo vremena kada ćemo videti Portugalca u Torinu sa crno-belim šalom na promociji u taboru "večitog" šampiona Italije.

Stvari stoje ovako, sudeći prema dobro obaveštenim izvorima poslovično informisane Marke: sastanak između najuticajnijeg agenta na svetu i Ronaldovog zastupnika Žorža Mendeša i "desne ruke" predsednika Reala Pereza, Hozea Anhela Sančesa, bio je ključan za rasplet transfera.

Neće to biti i jedini njihov sastanak ovih dana, ali je tokom sinoćnjeg dijaloga dvojice važnih igrača u ovom poslu dogovoreno ono glavno - prelazak Ronalda u Juventus, koji će, na ime obeštećenja, uplatiti 100 miliona i malo preko toga za vlasnika pet "Zlatnih lopti".

Ali, Ronalda ne možete dobiti za "samo" 100 miliona, to je tek deo ogromne sume koju je Juventus spremio kako bi pokrio "transfer veka". Ronaldo ima svoju cenu ispod koje ne ide bez obzira na to što ga čeka sredina u kojoj se, na primer najplaćeniji igrač (Iguain), servisira sa 7.5 miliona evra godišnje, što je, u poređenju sa Ronaldovim primanjima u Realu, pomalo smešna suma.

Bufon, koji je napustio Juve, neće biti tu da poželi dobrodošlicu Ronaldu Foto: AP/Tanjug

Dakle, uprava italijanskog giganta morala je da pronađe način (čitaj novac) da zadovolji velike apetite jednog od najvećih igrača u istoriji fudbala. I našla je.

Za strelca 451 gola za devet sezona u Realu, Juventus je spremio četvorogogodišnji ugovor, koji podrazumeva da će Portugalac na godišnjem nivou zarađivati 30 miliona evra neto, a gledano bruto dolazi se do sume od 68.4 miliona evra kada se plate svi porezi. Tu sumu pomnožite sa četiri i dobijate 273.6 miliona evra - samo za platu nove zvezde tima!

Ne zaboravite i onih 100 miliona sa početka teksta, koje idu Realu za obeštećenje, dodajte ih malopre pomenutoj sumi i biće vam jasno koliko će Juventus morati da se "isprsi" ne bi li dobio ono najbolje što danas ima na fudbalskoj pijaci.

Ali, zato je Juve najveći i najmoćniji italijanski klub. Transferom Ronalda zasigurno će "zacementirati" tu poziciju na Apeninima, učvrstiti se na pijadestalu, daleko ispred konkurencije.

Međutim, kada pogledate malo bolje ko će zatvoriti finansijsku konstrukciju za transfer Ronalda, biće vam jasno da Juvetnus može samo da profitira iz čitave priče. Na kraju krajeva, deonice torinskog kluba već su drastično skočile na berzi čim se pojavila vest da Ronaldo oblači crno-beli dres.

Foto: Marca.com

Naime, iza svega stoji koglomerat "Exor" u vlasništvu moćne porodice Anjeli.

Da ne dužimo previše o njihovom poslovanju, dovoljno je reći samo da je prihod "Exor-a" u prethodnoj godini bio 143,4 milijarde evra, pa je jasno i da onih tristotinak miliona za Ronalda i nisu "neka" suma ako se pogleda iz perspektive gazdi ove mega kompanije.

U svakom slučaju, svi će na kraju ovog posla biti podmireni: i Real sa obeštećenjem, i Ronaldo sa basnoslovnom platom, ali i Juve, koji će zasigurno umeti da iskoristi marketinški potencijal velikog fudbalera, naravno i navijači, koji će imati priliku da u naredne četiri sezone gledaju velikog Ronalda u svojim redovima.

VIDEO: Pogledajte kako su Ronalda dočekali po dolasku u Rusiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA