≫ 

Zašto je Pešić skuplje prodat nego Tavamba, koji je duže u Partizanu?

Večiti rivali skoro u isto vreme prodali napadača u istu zemlju, ali sa drastično različitim cenama

  • 43
Foto: FK Crvena zvezda, Marko Jovanovic

Crvena zvezda i Partizan su u razmaku od dva dana ostali bez svojih prvih napadača - Aleksandar Pešića i Leandra Tavambe!

Obojica su svoje novo uhlebljenje našli u Saudijskoj Arabiji, s tim da je špic crveno-belih otišao u Al Itihad za mnogo više para nego Tavamba u Al Tovn. Zvezda će na Pešiću zaraditi 4.2 miliona, dok će Partizan uzeti samo 1.5 miliona za Kamerunca.

Gledajući ove brojke, dolazimo do zanimljivog pitanja - kako je to Pešić prodat skoro tri puta skuplje nego Tavamba?

Zvezda iz Letonije kreće u novu evropsku sezonu, a kvota da će savladati Spartaks bez primljenog gola (Sigurna pobeda 2) je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Spartaks Jurmala - C. zvezda

Odgovor verovatno leži u činjenici da je Pešić za jednu sezonu postigao više golova u crveno-belom dresu nego Tavamba za dve u Partizanu.

Najbolji strelac Super lige iz prethodne sezone je na 34 meča postigao 30 golova i bilo je samo pitanje imena kluba koji će ga ovog leta uzeti. Imao je nekoliko ponuda iz Evrope, ali je na kraju izabrao Saudijsku Arabiju.

Pešić slavi gol, iza je Srnić Foto: crvenazvezdafk

Kamerunac je, s druge strane, u Humskoj dve godine. S tim da u onoj prvoj nije igrao Evropu. Na 94 meča dao je 26 golova, od kojih su neki bili ključni za crno-bele.

Transfer je bio očekivan, ali da li baš ovoliko ''sitan'' ili je Partizan morao još da traži. U januaru su se pominjale Italija, Engleska i Francuska, te cena od 2.5 miliona, međutim, ništa od toga nismo videli.

Možda je Kameruncu cena pala i zbog činjenice da je u 2018. postigao samo pet golova - četiri u prvenstvu i jedan u Ligi Evrope. Verovatno i zbog toga što Partizan nije bio šampion...

Kamerunac je bio strelac protiv Viktorije zimus Foto: Marko Jovanović

Primera radi, crno-beli su prošle sezone prodali Leonarda u Saudijsku Arabiju za četiri miliona evra. Brazilac je, kao i doskorašnji napadač Zvezde, tada sezonu završio kao najbolji u šampionskom timu.

Verovatno je i to jedan od razloga zašto je Pešić toliko skuplji od Tavambe. Titula ti, ipak, na kraju podigne cenu...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • angry

    11. jul 2018 | 08:30

    Ja ne verujem da neko normalan moze da postavi ovakvo pitanje!

  • Косингас

    11. jul 2018 | 08:37

    Једноставно! Бољи је, квалитетнији, продуктивнији, игра за већи клуб...

  • laki

    11. jul 2018 | 09:57

    Matematika oko zarade nije tačna. Tavamba došao bez obeštećenja, otišao za 1.400.000, troškovi mesečnih primanje, jednako je čista zarada. Pešić došao uz obeštećenje od 750.000 a otišao za 4.200.000 plus mesečna primanja koja su drastično veće nego Tavambina i to je zarada. Ovde se očigledno koriste Terzine matematičke formule za izračunavanje zarade koji već tri godine obara dug Zvezde po 20 miliona a dug i dalje 30-40 miliona. Pozdrav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA