≫ 

Pavkov promašivao, Borjan odbranio zicer, Zvezda nije pobedila u Letoniji: Milojevića brine povreda napadača (FOTO)

Crveno-beli mogli i da izgube u finišu meča u Rigi

  • 61

Nova sezona nije dobro počela za fudbalere Crvene zvezde! Srpski šampion odigrao je samo 0:0 sa Spartaksom u Letoniji, u prvom meču 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona!

FK SPARTAKS - FK CRVENA ZVEZDA 0:0

Spartaks: Negrulas, Friemanis, Kosorić, Silva, Višnakovs, Dmitriev (Mihaduks 76), Maleev, Svarups (Agire 66), Šlampe, Ošs, Kobzar (Davidov 60).

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Babić, Rodić, Jovičić, Krstičić, Milić (Ebesilio 46), Ben, Radonjić (Jevtović 80), Stoiljković (Pavkov 17)

Za brigu trenera Vladana Milojevića, strepnju navijača crveno-belih, ali i veliku nadu za iste da će Marakana ''progutati'' Letonce i sledeće srede biti svedok Zvezdinog prolaska u narednu rundu.

Crveno-beli su bili bolji rival, dominantniji na teren, ali ne onoliko koliko je bilo potrebno da se već u prvom meču možda reši putnik u 2. kolo.

Prva postava Zvezde na meču sa Spartaksom Foto: Slobodan Pikula

Dve najbolje prilike za Zvezdu imao je Milan Pavkov (po jednu u oba poluvremena), dok je Milan Borjan u 86. minutu odbranio zicer Agireu posle katastrofalne greške Srđana Babića.

Bila je to i jedina prava prilika za domaći tim koji je svesno išao na to da samo ne primi gol. I umalo nisu sami sebi dali u finišu prvog poluvre,mena.

VIDEO: Borjan otkrio razloge što Zvezda nije pobedila u Letoniji

Tačnije, Pavkov je mogao da ih ''dutuče'' nakon što mu se lopta neočekivano odbila na nogu. Bio je to kiks odbrane Spartaksa, ali je rezervista Zvezde sa nekih osam metara šutirao pored gola.

Pavkov je meč počeo sa klupe, ali je u 17. minutu morao u igru. Povredio se novajlija Nikola Stoiljković i tako prouzrokovao glavobolju više za Vladana Milojevića. Upravo je Stoiljković bio jedini debitant, ali su svoju šansu u drugom poluvremenu dobili Ebesilio i Jevtović.

Klupa Zvezde na meču sa Spartaksom Foto: Slobodan Pikula

Holanđanin je za 45 minuta pokazao samo to da je nespreman. Praktično se nije video na terenu, a najagilniji u nastavku je bio Ben. Pokušavao je iz svij pozicija, nekoliko puta probio, međutim, bez velikog uticaja na igru.

Zvezda je najbolju priliku u drugom poluvremenu imala u 69. minutu kada je Pavkov sa pet metara bio neprecizan. Traljav šut glavom nekako je personifikovao celu partiju srpskog šampiona - traljavo!

VIDEO: Stojković ne brine za revanš na Marakani: Pre godinu dana smo bili raspad, pa smo igrali LE

Ipak, vredi pomenuti da je i prethodna sezona počela na sličan način, a da su crveno-beli na kraju igrali 1/16 finala Lige Evrope.

Sada im je protiv Spartaksa potrebna pobeda (ili 0:0 do penala), a u 2. kolu će igrati protiv boljeg iz meča Suduva - APOEL. Podsetimo da su Litvanci prvi meč dobili rezultatom 3:1.

Pogledajte i fotografije sa utakmice između Spartaksa i Zvezde:

Foto: Slobodan Pikula
Foto: Slobodan Pikula
Foto: Slobodan Pikula
Foto: Slobodan Pikula
Foto: Slobodan Pikula
Foto: Slobodan Pikula
Foto: Slobodan Pikula

VIDEO: Zvezdan Terzić najavio dolazak novog napadača u Zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zola

    12. jul 2018 | 00:01

    Samo kada na pošten način uzmete prvenstvo možete ući u Ligu šampiona. A to se neće dogoditi u narednih 50 godina. Uživajte u Terzinoj ligi. PARTIZAN ŠAMPION

  • Marko

    11. jul 2018 | 19:59

    Ocekivano slabo po meni, pogotovu protiv ekipe koja je u sred sezone, i mrzim kad dobijemo te "Sovjete".. Idemo dalje boze moj, dacemo im u bgu bar 3-4 po mojoj proceni.. Sportski pozdrav!

  • goran

    11. jul 2018 | 20:10

    Sad mi je jasmo zbog cega nase ekipe igraju od prvog kola u evropskim takmicenjima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA