≫ 

Partizan će biti deo najhumanije fudbalske priče: 1 odsto prihoda sa meča ide za obolele od side, zaštitu žena i nezaposlenost mladih

Ukoliko crno-beli i Nordsjeland obezbede prolaz u 3. kolo kvalifikacija, videćemo ovakav scenario

  • 15
Farum Park, stadion Nordsjelanda; Foto: Guliver/Ludvig Thunman/EuroFootball/Getty Images

Ukoliko Partizan u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminiše Trakai iz Litvanije, u narednom ide u Skandinaviju i igraće ili protiv švedskog AIK-a, ili protiv danskog Nordsjelanda.

Ako danski predstavnik bude rival crno-belih, to znači da će i Partizan učestvovati u njihovom dobrotvornom radu, koji se sprovodi u okviru organizacije "Common Goal", koja predstavlja jednu od najhumanijih priča u fudbalu.

Nordsjeland je prvi klub u svetu koji je postao deo ove organizacije, čiji je cilj da okupi što više klubova, igrača, trenera i ostalih važnih ličnosti fudbala, kako bi "najvažniju sporednu stvar na svetu" upotrebili u dobrotvorne svrhe.

Cilj organizacije je borba protiv opakih bolesti poput side, ali i borba protiv rodne neravnopravnosti i nezaposlenosti kod mladih.

Ideja je jednostavna, a to je da "Common Goal" članovi doniraju 1% svojih prihoda, koji bi se prikupljali u centralni trezor, odakle bi se raspoređivali organizacijama koje koriste moć fudbala, kako bi napravile napredak u ciljevima Ujedinjenih nacija.

Tako je Nordsjeland, na čelu sa predsednikom Tomom Vernonom, ušao u istoriju fudbala kao prvi klub koji je donirao 1% svojih prihoda sa utakmice 1. kola kvalifikacija protiv Kliftonvila.

Tako će biti i posle utakmice proitv AIK-a u Danskoj, a zatim i protiv Partizana, ukoliko crno-beli obezbede prolaz u treću fazu.

VIDEO: Lola Smiljanić objasnio zašto je 2007. posle derbija vređao Zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NA NOVOJ ADRESI

    23. jul 2018 | 18:25

    Human tim,tim sa velikom istorijom i kao takvi normalno da ide jedan dio HUMANO.

  • NA NOVOJ ADRESI

    23. jul 2018 | 18:24

    Pa naravno. P PARTIZAN JE HUMAN KLUB A NE NEKI...BITNIJE IM PARE NEGO OBRAZ.

  • Kuvar

    23. jul 2018 | 18:34

    Ako ? Prodjete, bicete jos vece klub nego sto ste sad, pohvale za sve klubove koji budu prihvatili ovu ideju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA