≫ 

Istorijska konferencija Zvezde, Milojević poručio: Salcburg je uticao na moje fudbalske poglede, postoji razlog zašto smo odložili meč za vikend (VIDEO)

Crveno-beli održali konferenciju pred meč sa Salcburgom u utorak

  • 36

Crvena zvezda je održala istorijsku konferenciju na Marakani! Istorijsku u smislu da nikada do sada na najvećem srpskom stadionu govornici ''iza sebe'' nisu imali obeležja Lige šampiona, odnosno ''ispred sebe'' utakmicu u okviru plej-ofa za ulazak u najelitnije fudbalsko takmičenje.

A govornici pred prvi meč crveno-belih protiv Salcburga (utorak 21.00, Arena Sport) bili su trener Vladan Milojević i kapiten Vujadin Savić.

- Ne znam koliko bih mogao nešto mnogo da kažem za ovaj meč osim da je jako bitan za nas. Međutim, gledamo je kao bilo koju utakmicu koju smo odrigrali. Igramo protiv ozbiljnog protivnika koji je uticao na moje prve fudbalske poglede. Dok sam vodio Čukarički, igrali smo protiv njihove filijale Grodiga. Zatim sam bio gost Salcburga i vidio sam o čemu se radi. Imaju sistem i svi rezultati su plod tog sistema - rekao je Milojević i nastavio:

- Napadačka su ekipa, dobro selektovana. I oni dugo jure taj ulazak u grupnu fazu gde nikad nisu bili. A mi, osim što smo bili prvaci Evrope, takođe nismo igrali nijednom u ovom formatu. O Salcburgu se generalno dosta toga zna, a mi ćemo u utorak pokušati da nametnemo naš način igre i daćemo sve od sebe. Od svojih igrača ću tražiti da budu to što jesu.

Veliki problem za Zvezdu biće i igranje pred praznim tribinama, pošto su crveno-beli kažnjeni sa dve utakmice.

- Ponašaćemo se kao da su navijači s nama, iako igramo pred praznim tribinama. Kako sam za nagrade, tako sam i za kažnjavanje. Ali je potrebno naći neki drugi mehanizam. Nisam za prazne tribine. Trebalo je da bude drugačije, jer je to veliki dan za klub, za celu Srbiju. I da igramo na strani, isto bih rekao. Jer, fudbal se igra zbog navijača - jasan je bio Milojević.

Foto: Marko Jovanović

Na pitanje Telegrafa da li je Zvezda u prednosti što za vikend nije igrala meč u prvenstvu, a Salcburg jeste, Milojević je odgovorio:

Imali smo mogućnost da ne igramo iz preventivnih razloga, zbog povreda. Ove dve utakmice su utakmice koje je Zvezda dugo čekala i otuda je to bila specifična situacija za odlaganje. Ja lično volim da igram utakmice, ali u ovom trenutku nam je išlo u prilog odlaganje utakmice i to smo iskoristili na najbolji mogući način da se što bolje uigramo.

Govorio je trener Zvezde i o novajliji Kafuu, kao i o Radonjiću koji skoro sigurno ide sa Marakane posle dvomeča sa Salcburgom.

- Ne znam da li će Kafu biti starter ali mislim da se već uklopio. Kafu dolazi iz slične zemlje, sličnog prvenstva, gde je igrao u Ludogorecu pre odlaska u Bordo. Doveli smo ga kao pojačanje, a kada dovodimo igrače gledamo i taj karakter prilagođavanja - rekao je Milojević, a zatim se osvrnuo na Radonjića:

Radonjić je igrač Zvezde. Prelazni rok je do 31. avgusta, a tek 1. septembra možemo da vidimo da li ćemo računati na Radonjića i posle toga.

SAVIĆ: VEĆ SAM JEDNOM IGRAO PRED PRAZNIM TRIBINAMA!

Savić na meču protiv Suduve Foto: Marko Jovanović

Medijima se obratio i Vujadin Savić.

- Jedva čekamo utakmicu i drago nam je što imamo tu čast da se borimo za ulazak u LŠ. Nažalost, igraćemo pred praznim tribinama. Ja sam igrao već jednom protiv Javora i izgubili smo 1:0. Ubeđen sam da tako neće biti protiv Salcburga i da ćemo pobediti - rekao je Savić i nastavio:

Dobro smo se pripremili za utakmicu i to ćemo pokazati. Hendikep za nas jesu te prazne tribine, ali se ne plašimo ničega. Dobićemo i podršku na treningu i daćemo sve od sebe da pobedimo.

VIDEO Poslednji put na treningu pred evropski meč Delije napravile feštu:

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jksk

    20. avgust 2018 | 12:36

    Ajde Miloje zgazi ih sve!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    20. avgust 2018 | 13:09

    Салцбург је богат, има паре играче...а ми имамо овог тренерчину. Пролазимо, јер Милоје зна..

  • Cure

    20. avgust 2018 | 13:38

    Srecno momciii I Samoo jakoo.. Ne sumnjamo u vas.. Zgazii ix svee ooooo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA