≫ 

Šest stvari koje su se dogodile na meču Partizana i Bešiktaša, a možda ih niste primetili

Bilo je burno u Humskoj tokom meča sa Turcima, ali crno-bel su pokazali da imaju čemu da se nadaju

  • 2
Navijači Partizana, Grobari Foto: Marko Jovanović

Dočekivao je Partizan, kao redovni učenik takmičenja pod okriljem UEFA poslednjih godina, velika imena evropskog fudbala, ali gledajući sastav Bešiktaša, turski velikan spada svakako u sam vrh po kvalitetu. Otuda je i sinoćnji meč u Humskoj bio spektakl sam po sebi, pun naboja kako na terenu, tako i van njega gde takođe dešavalo mnogo toga i zaokružilo lepu priču sa stadiona crno-belih.

Neke od zanimljivosti, koje možda niste primetili, koncentrisani na borbu fudbalera, prenosimo vam ovim putem...

Foto: MN Press

RADOMIR ANTIĆ PONOVO U HUMSKOJ

Najvoljeniji i najcenjeniji selektor među Srbima, još od Ivice Osima u staroj Jugoslaviji, ponovo se našao u svečanoj loži stadiona Partizana, iako je pre nekoliko godina demonstrativno izjavio da ga to zdanje više neće videti.

Podsetimo, Partizan je tada igrao meč grupne faze Lige Evrope, u Humskoj je gostovao Atletik Bilbao i Antić se, kao neko ko je legenda na Pirinejskom poluostrvu, ali i bivši as i trener Partizana, logično našao u svečanoj loži na tom meču.

Međutim, dan kasnije osvanule su fotografije na kojima je bivši selektor, ne svojom krivicom, u neposrednoj blizini jednog od većih beogradskim mangupa, sa zavidnim stažom iza rešetaka.

Čoveka, koji je jedini u istoriji vodio sva tri španska velikana – Real, Barselonu i Atletiko Madrid, to je veoma pogodilo, pa je rezigniran dao izjavu da više neće u svoju kuću. Na svu sreću, ljutnja ga je prošla i ponovo se našao u Humskoj, gde je pozdravljen ovacijama.

Bez baklji teško Foto: A. Nalbantjan

PALE SE BAKLJE, KLUPSKA KASA “GORI”

Uzalud je zvanični spiker na stadionu u Humskoj pozivao na “zdrav razum”, molio u nekoliko navrata da se pročiste prolazi i ne pali pirotehnika, ali nije vredelo. Prolazi su bili zakrčeni, “planula” je i pirotehnika u drugom poluvremenu i tona severnoj tribini stadiona.

A, UEFA takve stvari čeka zadovoljno trljajući ruke. Oni se vode prostom računicom u kojoj nema milosti i glasi otprilike ovako: mi vama dajemo mogućnost da igrate evropsko takmičenje i žestoko vam plaćamo svaki uspeh, svaki bod.

Tribine pune, ali je moglo i bez stvari koje prazne kasu Foto: Marko Jovanović

Vaše je da poštujete pravila koja smo propisali i da se ponašate civilizovano, da ljudi na stadionu budu bezbedni i da uživaju u igri jer u protivnom za svako kršenje postoji jasna tarifa.

Ona je naravno – paprena. Da budemo precizniji, paljenje samo jedne baklje košta klub – 36.000 evra. Kontrolor naravno sve broji i sve piše, a kasnije samo stigne račun...

Turci ugošćeni kako dolikuje Foto: Marko Jovanović

KETERING ZA BOGATE TURSKE ZVEZDE

Da, da, dobro ste pročitali, odmah po završetku utakmice u svlačionicu Bešiktaša je odneto nekoliko kutija sa omiljenom poslasticom iz opusa brze hrane - “picom”.

To je u velikoj meri zbunilo predstavnike medija, koji su uredno u miks zoni čekali na izjave fudbalera, a oni su se po koncu pojavljivali sa parčetom “Kaprićoze” u ruci.

Ali, da ne bude zabune, ne radi se ni o kakvom hiru bogatih turskih zvezda, niti želji da se posle dobrog rezultata da malo oduška, već o načinu oporavka, koji se u Evropi praktikuje već nekoliko godina.

Svi na picu! Foto: Marko Jovanović

Štaviše, primenjivao ga je i još uvek primenjuje i Partizan, čiji su poslenici pre nekoliko godina učestvovali, zajedno sa najvećim klubovima Evrope, u nutricionističkim savetovanjima, odnosno brzom oporavku igrača.

Radi se o tome, da “pica” pomaže u obnavljaju potrošenih energetskih depoa, jer sadrži ugljene hidrate, pa i proteine. Svojevremeno je lakar Barselone izjavio da igraču posle meča znači “pica” kao automobilu dopunjavanje praznog rezervoara.

Posle pozdrava navijačima, doping kontrola Foto: Marko Jovanović

DOPING KONTROLA DO KASNO U NOĆ

Fudbaleri Partizana i Bešiktaša su jedva dočakali kraj meča, po teškom, za fudbalere sparnom vremenu, ali nisu baš svi mogli odmah na tuširanje i odmor, jer je bilo i onih igrača koji su imali dodane obaveze.

Nasumičnim izvlačenjem Danilo Pantić i Saša Zdjelar su ispred tima crno-belih određeni za obaveznu doping kontrolu, na kojoj UEFA insistira, ali se sve to pretvorilo u “noć bez sna”.

Važnost meča, tenzija tokom svih 90 minuta i uložen veliki napor, učinili su da pomenuti dvojac, zajedno sa doktorom Ilijom Rosićem čeka na “davanje uzorka” do dva časa izjutra.

Naravno, ostatak tim(ov)a je već uveliko napustio zdanje u Humskoj, a Pantić i Zdjelar su valjda imali vremena da još bolje zajedno analiziraju utakmicu. Dok čekaju “milost”...

Foto: Marko Jovanović

KONAČNO SE VRATILO POVERENJE NAVIJAČA I IGRAČA

Posle dugo, dugo vremena fudbaleri Partizana su sa terena ispraćeni aplauzima, ovacijama, uzvikivanjem imena igrača pojedinačno. I, ne samo na kraju utakmice, već i tokom poluvremena je ceo stadion skandirao crno-belima i treneru Zoranu Mirkoviću.

Ne tako davno, svaki potez je bio propraćen zvižducima, na udaru su bili i igrači i trener (bivši), na kraju i Uprava kluba i sve je delovalo nekako mučno. Čak i kada tim pobedi, ukus je bio gorak.

Sinoć protiv Bešiktaša sasvim druga, mnogo lepša slika. Podrška timu svih 90 minuta, izgaranje momaka na terenu i tada ni veliki Bešiktaš nije dovoljno veliki.

LJUBAV (PREMA KLUBU) KOJA UBIJA

Nije se u prošlosti često dešavalo u Humskoj, ali sinoć nažalost dogodilo da jedan od navijača Partizana na istočnoj tribini umalo “plati glavom” uzbuđenje koje su mu doneli vođstvo crno-belih, pa i brzo izjenačenje Bešiktaša.

Nesrećni čovek je po užasno sparnom vremenu sve to teško podneo i u jednom trenutku bio na samoj ivici života i smrti. Više niko na “istoku” nije gledao u teren, sve oči su bile uprte u medicinsku službu, koja je brzo reagovala i dobrih 15 minuta davala sve od sebe da reanimacijom ipak “prevagne” na “svetliju stranu”.

U jednom trenutku se konačno ponovo javio puls, ugroženi je brzo zbrinut i upućen na Urgentni centar, a kompletna tribina je ustala i odala mu veliko poštovanje. Borba još traje i ne sme biti predaje. Ne ponovilo se...

VIDEO - Goran Zakarić posle meča u kom je dominirao protiv Bešiktaša!

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    24. avgust 2018 | 16:37

    Циркус Колорадо

  • Jossi

    24. avgust 2018 | 20:03

    A kako da se stepeniste procisti kad su za zapad stampali pun kapacitet i jos pustili ljude sa sezonskim ulaznicama nije se znalo gde ko sedi,mi smo stoka narod kao numerisana mesta a niko ne sedi gde treba a tako je u svim sverama zivota stalno mi nedto negodujemo nesto nam smeta,sinoc redari na stepenicama kad pitas gde je taj i taj red oni se prave blesavi,pa sta si dosao na utakmicu da uzmes pare i da gledas za dzabe ili da rafis svoj posao,zato i jesmo tu gde jesmo i nikada necemo mrdnuti dalje od ovoga a i ne zasluzujemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA