≫ 

Ronaldo preuzima španski klub za 30 milliona?

Brazilac blizu da napravi veliki korak u postfudbalskoj karijeri

  • 6

Nekadašnji najbolji fudbaler sveta Ronaldo Nazario de Lima će najverovatnije preuzeti španski klub Real Valjadolid za 30 miliona evra.

>>> Kristijano je unikat, ali Mesi je magija: Legendarni Ronaldo iskreno o dvojici najboljih igrača na svetu (FOTO)

Ako se to dogodi, španski klub će napokon nakon dugomesečnih pregovaranja dobiti novog vlasnika i predsednika.

Blizu toga bio je i meksički biznismen Ernesto Tinahero, međutim, njega je preduhitrio Carlos Suarez. Bilo je još konkurenata, koji iako nisu uspeli, proglašeni su za potpredsednike kluba iz Kastilje.

Ronaldo bi tu funkciju trebalo da preuzme od Karlosa Suareza Surede, koji će ostati u odboru kluba, a Portugalac će doneti 30 miliona evra kako bi uzeo većinski paket akcija.

Poštenih 30 miliona! Foto: AP/Tanjug

Ronaldo je u januaru ove godine izrazio želju da kupi neki klub iz druge španske ili engleske lige, ali je ipak izabrao Valjadolid.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji koji je sa reprezentacijom Brazila osvojio dva puta Mundijal 1994. i 2002, ranije je već imao vlasništvo nada jednim američkim klubom Fort Lauderdale do njihovog gašenja 2016.

Ronaldo je u karijeri sa dosta uspeha nastupao za Real Madrid, Barselonu, Inter, Milan, PSV i dva kluba iz domovine Kruzeiro i Korintijens u kojem je završio svoju karijeru.

Za reprezentaciju Brazila zabeležio je 98 nastupa i postigao 62 gola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA