≫ 

Zvezda sa 6:0 poslala poruku Napoliju: Radnik deklasiran, Marin, Boaći i Čaušić izdominirali u prvom meču! (VIDEO)

Crveno-beli eksplodirali pred start u Ligi šampiona!

Fudbaleri Crvene zvezde u 8. kolu Superlige dočekali su Radnik iz Surdulice i na terenu je postojao samo jedan tim - na kraju je bilo čak 6:0 za aktuelne šampione Srbije!

Delije je prvo obradovala vest o dolasku Novaka Đokovića na utakmicu, koja je ujedno bila generalna proba pred start Lige šampiona, jer već u utorak će Napoli igrati na stadionu "Rajko Mitić" od 21.00.

>>>Milenković namučio Napoli: Zvezdin rival u finišu iščupao pobedu pred dolazak na Marakanu! (VIDEO)

Vladan Milojević rešio je da izvede najjači sastav kako bi se ekipa posle reprezentativne pauze što bolje spremila za Napoli, koji je pobediio Fjorentinu sa 1:0, a može se reći da je Napolitancima poslata ozbiljna poruka.

Tim crveno-belih je dobio na raznovrsnosti, Marko Marin je u debiju eksplodirao, Ričmond Boaći kao da nije ni odlazio (dva gola), Goran Čaušić i Kafu su postigli prvence, pa će crveno-beli "pucati" od samopouzdanja u utorak.

Marin pokazao suvu klasu Foto: MN Press

Crvena zvezda - Radnik 6:0

(Boaći 33, 62, Marin 41, Kafu 52, Čaušić 73, Stojiljković 82)

Gledalaca: Oko 7.000  Sudija: Nenad Minaković

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković (od 57. Gobeljić), Savić, Degenek, Rodić – Krstičić, Čaušić - Kafu (od 61. Simić), Ebisilio, Marin - Boaći (0d 70. Stojiljković)

RADNIK SURDULICA: Vasiljević - Mladenović, Žarković, Kovačević, Milovanović - Keremeh (od 28. Lekić), Ristović, Stanisavljević (od 55. Pejčić), Stojanović, Zlatanović - Pantelić (od 65. Stojanović)

TOK MEČA

Nije Surdulica bila pretežak rival Crvenoj zvezdi, naročito nakon poslednjeg talasa pojačanja koji su činili Čaušić, Marin i Boaći, a sva trojica našla su se u startnoj postavi.

Novak Đoković je pre utakmice pozdravio crveno-bele u svlačionici i poželeo im sreću u Ligi šampiona, da bi zatim tandem Marin - Boaći pokazao da će biti udarni u nastavku sezone.

Igrali su kao u transu Foto: MN Press

Krenuo je Milojević bez oklevanja sa jakom startnom 11-orkom, u kojoj je Marin prednjačio u želji za igrom. Surdulica se dugo dobro držala, nije ni Zvezda bila previše agresivna, već se držala standardnog strpljivog pristupa u superligaškim duelima.

Razlika je samo što je Marin često menjao pozicije i pravio konfuziju u defanzivi Surduličana, dok je Radnik jedinu priliku mogao da napravi u 22. minutu, kada je Zlatanović probao petom da nadmudri Borjana.

Nakon toga je viđen ključni momenat meča, u 28. minutu je golman Vasiljević oborio Boaćija van 16 metara za direktan crveni karton, što je Zvezdi olakšalo posao. Keremeh je izašao, zamenio ga je Lekić, a onda je Marin iz slobodnog udarca podbacio.

Čaušić će vladati sredinom terena Foto: MN Press

To je munjevito nadoknadio plesom ispred 16-erca Radnika, kada je uposlio Boaćija i namestio mu zicer za 1:0. Hladnokrvno je reagovao momak iz Gane, delovao je kao da nije ni odlazio iz kluba, da bi zatim i sam Marin postigao pogodak.

Akcija je potekla od Čaušića, onda se Boaći revanširao za asistenciju, a nekadašnji plej Nemačke je samo oštro šutirao u donji ugao gola Lekića.

U drugom delu igre pitanje je bilo samo koliko će Zvezda pritiskati rivala, već u 52. minutu je Kafu došao do prvenca. Jedan trenutak je bio dovoljan da se vidi klasa, iako je nekadašnji lider Ludogoreca do sada bio u senci i nije pružao koliko ume.

Zvezda otišla na 6:0 u teniskom stilu Foto: MN Press

Na pas Stojkovića po zemlji sa desne strane, samo je hirurški precizno namestio nogu u mestu i poslao loptu tik uz stativu, dok je naredni ozbiljniji nalet rezultirao promenom na semaforu na 4:0.

Ovaj put, Veljko Simić je zabeležio asistenciju kao džoker, Boaći je sa 15 metara poslao loptu u rašlje neodbranjivo, a po proslavi se moglo videti koliko mu je nedostajao klub, posle crne i neuspešne epizode u Kini.

Crveni karton koji je demoralisao goste Foto: MN Press

Za Delije je ovaj meč bio bajkovit, čak je istočna tribina u jednom trenutku povela navijanje i oduševila severnu, a onda je i Čaušić postigao pogodak na pas Marina, efektnim udarcem uz stativu sa 16 metara.

Na šest i po godina je ovo čekao Čaušić, pošto je u turbulentnom periodu otišao iz kluba, a sada je na idealan način zapečatio uvertiru za Napoli.

Tu se ipak Zvezda nije zaustavila, Stojiljković je iskoristio svoju minutažu za šesti gol, koji je postigao udarcem glavom sa 10-ak metara.

VIDEO - Marakana se sređuje i ulepšava za Ligu šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sever

    15. septembar 2018 | 23:28

    Godinama kritikujem i gundjam, ali posle ove utakmice veceras i konacno najjaceg moguceg sastava u ovom momentu mogu samo jedno reci BRAVO. Ovo je igra koju smo mi stari zvezdasi gledali prije raspada SFRJ. Momci moji dragi, moji zvezdaci, ovako je Zvezda nekada gazila u staroj drzavi...Veceras mi se ucinilo da su na terenu Piksi, Dejo, Robi, Pancev...., a onda pogledam i vidim Marina, Ebisilia, Kafua, Krsticica, Causica, Boacija i Simica....Koliko para toliko muzike. Potrosili smo veliki novac za pojacanja, ali sada imamo sigurno najbolji tim na Balkanu, koji treba samo polako nadogradjivati i postacemo stalni ucesnici LS. Za pocetak uzivanje protiv Napolija.

  • Nesa CZ

    16. septembar 2018 | 01:25

    Strasan tim... Marin neverovatan igrac...klasa

  • doka.czv

    15. septembar 2018 | 22:54

    Auuu...kakva je ovo ekipa...za nasu ligu prejaka a siguran sam da se nece obrukati u LS!!!Marin,Boaci,Kafu,Ebisilio...klase od igraca!!!Grobari-znate li sta vas ceka u nedelju?!?Demontiranje...demonstracija sile i besa...;-)))A i mislim da ste toga i svesni,za 10 klasa bolji tim od partizana...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA