Pred nama su najvatreniji derbiji sveta: Organizuje se specijalan TV program za Partizan - Zvezda, ali to nije sve!

Nema sumnje da će podrhtavati tribine u Humskoj i na Bombonjeri, jer će ti mečevi obeležiti vikend

  • 2

Pred nama je dan derbija! U Srbiji će centralna utakmica biti 158. Večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, koji je na programu od 19 časova uz prenos na kanalu Arena Sport 1, ali to nije sve kada su u pitanju derbiji.

Naime, na istom kanalu, osim večitog derbija možemo da gledamo i jedan od najvećih derbija sveta - 247. Superklasiko između Boke Juniors i River Plejta, koji počinje od 22.45, takođe na kanalu Arena sport 1.

Iz dosadašnjih utakmica Boka ima bolji skor od 88 pobeda, dok River ima 81 trijumf, a 77 mečeva odigrano je bez pobednika.

Očekuje se spektakl na Bombonjeri; Foto: AP/Tanjug

Nema sumnje biće ovo meč u kome ćemo, kao i u Beogradu, takođe gledati podrhtavanje tribina Bombonjere, kao i veliku borbu i strast na terenu.

Dan derbija na Arena Sport 1 upotpuniće veliki derbi crnogorskog fudbala između Sutjeske i Budućnosti, koji je na programu od 15.00. Pola sata ranije počeće i studio iz Nikšića, koji će raditi Vlado Perović, uz asistenciju Saše Tomića.

Biće to zagrevanje za 158. Večiti derbi između Partizana i Zvezde, gde će studio Arene početi čak dva sata ranije.

El Fardu Ben je jedna od glavnih uzdanica Zvezde, ponovo će voditi bitku sa Nemanjom Miletićem; Foto: A. Nalbantjan

Tokom studija koji će voditi Goran Svilar, gosti će biti bivši trener Zvezde - Aleksandar Janković i bivši igrač Partizana - Darko Tešović, a osim stručnih konsultanata, prikazaće se i prilozi vezani za osvrte na prošlosezonske derbije, aktuelne trenutke Partizana i Zvezde, kao i izjave aktera sa konferencija pred derbi.

Po završetku derbija će gosti u studiju analizirati ishod večitog derbija, tako da ne propustite priliku da uz Arenu pogledate meč, ali i da pre derbija čujete stručnu prognozu, kao i stručnu analizu odmah po njegovom završetku.

Pred 158. večiti derbi pitanje favorita se ne postavlja, pošto po svemu prikazanom ove sezone crveno-beli imaju znatno bolje izglede da osvoje tri boda na stadionu u Humskoj.

To samo delimično oslikavaju partije tokom nedelje, Crvena zvezda je oduševila Evropu i u sjajnom ambijentu odigrala bez golova protiv Napolija, dok je Partizan uz dosta problema savladao Rad 1:0.

To je bila treća uzastopna pobeda minimalnim rezultatom za srpskog viceprvaka, a utisak je da je ekipa bila daleko od željenog nivoa na sve tri utakmice. Ipak, crno-beli su tim trijumfom prišli na samo dva boda zaostatka za večitim rivalom od kojeg imaju utakmicu više, pa bi eventualnom pobedom mogli da izbiju na čelo prvenstvene tabele.

Da li će to biti slučaj ili će crveno-beli zadržati maksimalan učinak u šampionatu Srbije saznaćemo u nedelju.

VIDEO: Večiti derbi - sve što niste znali o fudbalskoj svetinji u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA