≫ 

Marin Zvezdin spasilac: Crveno-beli u 91. minutu iščupali pobedu u Zemunu! (VIDEO)

Buran okršaj u Zemunu, Zvezda slavila posle drame

Fudbaleri Zemuna i Crvene zvezde odigrali su jedini nedeljni meč Superlige u 11. kolu, a tim Vladana Milojevića u finišu je došao do trijumfa (2:1)!

Crveno-beli su protiv tima koji je u prošlom kolu doživeo debakl od Proletera sa 4:1 pokušali da se vrate u ustaljeni ritam, uz standardno brojne promene u sastavu.

Malo ko je ipak očekivao dva iznenađenja - da će Zvezda zaigrati sa dva špica, a da će jedan od njih biti Joveljić.

Tokom meča, crveno-beli su dugo jurili izjednačenje, zatim i preokret, ali su Zemunci bili tvrd orah i disciplinom su uspeli da neutrališu sve pokušaje šampiona da dođe do celog plena do finiša.

Tada je u nadoknadi proradio Marin, koji je bio i najkonkretniji igrač Zvezde od početka. Sa leve strane je zakucao loptu u mrežu i Zvezda je posle ovog meča na vrhu sa 31 bodom, Partizan ima 24, Zemun je 13. sa devet bodova.

Rani gol presekao Zvezdu Foto: MN Press

Zemun - Crvena zvezda 1:2

(Stojković 10 - Jovejić 45+3, Marin 91)

Stadion: Gornja Varoš Sudija: Srđan Jovanović

Zemun: Milošević, Cvetković, Trajković, Tešeski (od 75. Đalović), Vukadinović, Kukuličić, Živković, Luković, Mrkaić, Milutinović, Stojković.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Babić, Degenek, Rodić, Krstičić (od 46. Jovičić), Jovančić, Marin, Ebisilio (od 72. Boaći), Joveljić (od 46. Kafu), Pavkov

VIDEO - Zvezda propustila priliku za izjednačenje! Ebisillio pogodio stativu iz penala

TOK MEČA

Debakl u Parizu ostavio je trag na igračima Zvezde i dao je dodatni motiv Zemuncima, koji su se od starta oslonili na Kukuličića po desnom krilu.

Iako je delovalo da se Zemun nije snašao u duelu sa neočekivanom postavom crveno-belih, pošto su startovali Joveljić i Pavkov kao najistureniji igrači, brzo se domaćin konsolidovao.

To je dalo rezultat već u 10. minutu kada je Zemun poveo golom sa peterca, Degenek nije uspeo da sačuva Stojkovića, koji je na pas Kukuličića matirao Borjana.

VIDEO - Zvezda izjednačila! Joveljić anulirao prednost Zemuna

Zvezda je vodila jalove napade do 20. minuta i pada Jovančića posle duela sa Vukadinovićem, što je sudiji bilo dovoljno da pokaže na belu tačku.

Samopouzdanje crveno-belih bilo je poljuljano, naročito pošto je ovaj penal promašio Ebisilio pogodivši stativu, nakon čega su počele da se ređaju poluprilike. Tako je bilo sve do nadoknade prvog poluvremena, kada je Cvetković poklonio izjednačenje gostima.

Penal situacija Foto: Arenasport

Nije Zemun imao praktično nijednu ozbiljniju grešku do tada, na Stojkovićev centaršut je traljavo reagovao Cvetković, samo je servirao loptu na nogu Joveljiću, koji poklon iz neposredne blizine nije mogao da odbije.

Praktično se odmah posle tog gola otišlo na pauzu, a Milojević je od 46. minuta na terenu imao KAfua i Jovičića umesto Krstičića i Joveljića. Vratio se trener Zvezde u standardniju postavku igre sa samo jednim klasičnim špicem, a nastavljen je talas napada.

Ebisilio je podbacio kada se od njega najviše očekivalo u timu Zvezde Foto: MN Press

Uglavnom sa distance se šutiralo, Jovančić je bio najopasniji udarcem sa 25 metara, a malo kasnije opomenut je Degenek žutim kartonom, pošto je oborio Mrkaića, ofanzivca koji mu je mnogo problema zadavao u defanzivi.

Granitno je delovala odbrana Zemunaca dugo, probao je Milojević još jednom da eksperimentiše premeštanjem Marina na levo krilo, gde je bilo nekoliko dobrih momenata saradnje sa Rodićem.

Jednom je sa 20-ak metara Marin pogodio stativu, dok su Zemunci bez mnogo uspeha vrebali kontre na drugoj strani. U završnici je Zvezda pokušavala da do celog plena dođe iz prekida, ali se nije proslavila.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

VIDEO - Igrači su dali sve od sebe: Milan Biševac o Zvezdinom porazu u Parizu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA