≫ 

PET večitih derbija čiji ishod bi promenila VAR tehnologija: U nekoliko njih je umešan i sudija sledećeg meča rivala! (VIDEO)

Skoro da nema derbija koji prođe bez žalbi iz jednog od tabora večitih... A često se dešavalo da Danilo Grujić bude razlog

  • 15

Danilo Grujić delegiran je za 159. večiti derbi, a u duhu atmosfere uvođenje VAR tehnologije u Srbiji, zapitali smo se kako bi pojedine situacije promenile tok mečeva, kada bi video snimak promenio prvobitnu odluku.

Nije bilo teško izdvojiti pet situacija u kojima su sudije mogle drugačije da prelome, kod nekih su nijanse odlučivale, kod drugih se lako moglo videti da se pogrešilo, a nema sumnje da će Grujić biti pod velikim pritiskom, jer su i Delije i Grobari kivni na njega zbog pojedinih situacija! Podsetićemo se nekih momenata iz nedavno odigranih derbija koji su bili idealni za VAR, u pojedinima je upravo Danilo Grujić bio akter.

153. večiti derbi - Gol Kange

Ovaj meč završen je rezultatom 1:1, a Zvezda je povela golom Gelora Kange, kada je bilo potpuno neshvatljivo da sudije nisu videle kako je lopta napustila igralište pre pasa Ruiza. On je iz gol auta dodao Boaćiju, koji je prosledio loptu Kangi, Gabonac je samo rutinirao pored nemoćnog Kljajića.

Foto: youtube.com

Bili su van sebe crno-beli, a Majo Vujović pokazao je na centar, pošto mu asistent koji je zadužen za liniju nije sugerisao ništa - na njegovu dušu je prvobitno i išao gol...

Foto: youtube.com

153. večiti derbi - Gol Đurđevića

Partizan je prvo žestoko oštećen, onda je dao gol preko Uroša Đurđevića, a čini se da ni danas nije razjašnjena dilema da li je gol regularan. Mnogima se u prvi mah učinilo da napadač Partizana nije koristio ruke kao bi zatresao mrežu, ali nešto sporiji snimak ukazuje na to da ih je previsoko podigao i da je lopta posle udarca glavom pogodila levicu i otišla u mrežu. Nažalost, u etar nije otišao dovoljno kvalitetan snimak koji može potpuno razrešiti dileme, a ovo je bila idealna situacija da VAR presudi.

Foto: Telegraf

- Ne, dao sam ga glavom. Skočio sam iznad Marka Petkovića i dao gol glavom. A to za ruku mi stalno spočitavaju, još iz vremena kad sam igrao u Holandiji i dao onaj efektan gol za Vitese protiv Ajaksa. Pričali su da je ruka, a ja sam loptu primio na grudi - rekao je Đurđević posle meča ispred svlačionica na stadionu "Rajko Mitić",a rival Frimpong bio je kivan zbog presude.

- Da, da, bila je ruka, to sam video odmah na terenu! Naravno, izgleda da sudija nije video, inače bi reagovao. Takve stvari se jednostavno dešavaju u fudbalu. Šta da se radi, idemo dalje. Što se mene tiče, već sam fokusiran na utakmicu koju ćemo da igramo u sredu. Ne bih se više vraćao na detalje sa derbija - rekao je Frimpong tada.

Foto: Marko Todorović

148. večiti derbi - penal za Partizan i suspenzija Grujića

Arbitar Danilo Grujić bio je suspendovan 2015. godine zbog previda u večitom derbiju! On je u 62. minutu propustio priliku da sudi penal za Partizan, što je potkomisija za analizu suđenja utvrdila nakon usvajanja izveštaja posmatrača.

Grujić je bio pomoćni sudija, postavljen iza gol linije, ali nije procenio da je start bio vredan penala, kad je u žiži bio Gregor Balažic.

Foto: youtube.com

- Potkomisija za analizu suđenja analizirala je utakmicu 24. kola Superlige Crvena zvezda - Partizan, koja je odigrana 25.04.2015. Potkomisija za analizu suđenja prihvatila je izveštaj posmatrača suđenja sa navedene utakmice, koji je konstatovao previd prvog dodatnog sudije iz 62. minuta kada nije signalizirao prekršaje u njegovoj zoni odgovornosti. Sudija Danilo Grujić zbog pomenutog propusta neće biti delegiran u narednim kolima Superlige - saopšteno je tada.

Vukašin Jovanović je u toj situaciji sa obe ruke povukao Balažica i sprečio šansu posle prekida.

141. derbi  - nepostojeći penal posle slobodnog udarca Zvezde

Danilo Grujić je 2011. dosudio penal za Zvezdu smatrajući da je lopta pogodila Nemanju Rnića u ruku, iako mu je okrznula butinu i otišla u gol aut. Bili su besni crno-beli, ali su uzaludno protestovali. Takođe, Grujić ovde nije bio u idealnoj poziciji da vidi šta se desilo, vrlo je moguće da se oslonio na asistenciju pomoćnog sudije.

Evandro je penal promašio, nije odluka uticala na ishod, ali je svakako bila adekvatna za VAR analizu, pošto ni najbolji postojeći ugao snimanja nije bio idealan, a kamoli Grujićeva pozicija.

Foto: youtube.com

154. derbi -Grujić progledao kroz prste Leonardu

Na ovoj utakmici, Partizan je pobedio sa 3:1, a crveno-beli bili su besni zbog odluke Grujića pri 1:1, kada je Leonardo mogao da dobije drugi žuti karton i prerano okonča meč, pošto je rukom sa namerom udario Frimponga po licu.

Mišljenje da je Grujić tu napravio previd imao je Igor Radojčić, sekretar Sudijske komisije FSS.

- Za Leonardov prekršaj minimalna kazna je žuti karton - rekao je Radojčić, a besan je bio i Zvezdan Terzić.

- Zvao sam Vučeliča i čestitao, iako je ostala gorčina zbog izuzetno pristrasnog suđenja Grujića. Zvezda je mnogo veliki klub na ovim prostorima da bi se smelo dozvoliti onakvo suđenje na Marakani. Mi samo tražimo fer suđenje, 50:50 odsto. Ne ni 51:49 u našu korist, samo 50:50 - rekao je Terzić i nastavio:

- Ali očigledno je da u 50. minutu Leonardo, po svim kriterijuma i pravilima, dobije crveni karton. Ono je sramota. Postoje organi FSS koji su morali da reaguju posle derbija. Ako nije video sudija, postoji snimak posle dva ili tri dana da se pogleda. Niko nije reagovao. To najbolje govori o tretmano kakav ima Partizan, a kakav Zvezda. Da li bi Partizan dobio derbi da je u tom 49. ili 50. minutu ostao bez igrača?

Odbrojavanje do 159. večitog derbija, koja strana Topčidera će slaviti?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zufer avdija

    1. mart 2019 | 19:30

    Kako kvarno odaberete pet derbija i po tome ispada da su sudije pomagale Partizanu a četrdeset godina se sudi samo u korist udbaškog čeda.

  • Zvezda🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇹🇷🥇🥇

    1. mart 2019 | 16:32

    Ovaj Grujic je na terzinom platnom spisku...poske ovoliko kardinalnih gresaka na stetu Partizana on jos uvek sudi 😂😂😂

  • kopernikus

    1. mart 2019 | 19:37

    kakav flamingos nama sudi derbi cccc,covek na terzinom platnom spisku i onda kao sudi u korist Partizana hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA