Pešić: Samo povreda može da spreči igrača da igra za reprezentaciju sve ostalo je trla baba lan!

Trofejni trener i selektor dao je svoje viđenje o brojnim otkazima u reprezentaciji Srbije

  • 11

Svetislav Pešić je neko ko zna šta znači voditi nacionalni tim. Bio je prvak Evrope i sveta sa Jugoslavijom, kao i prvak Evrope sa Nemačkom. On zna šta znači kada igrač ne može da se odazove selektoru, ali nekada su to bili razlozi povrede, a u novije vreme koristi se termin "moram da se spremim za sezonu"

>>> Svetislav Pešić o preuzimanju Zvezde: Za sad nemam to u planu

- Sada jedan mladi košarkaš NBA kaže da mora da trenira, da ojača i bude spreman za NBA sezonu.

- To ne mogu da prihvatim, jer igrači završavaju sezonu krajem maja, a tek krajem jula im počinju pripreme za Evropsko prvenstvo. Mogu mirno da igraju letnju ligu i da se vrate u svoju zemlju da dovedu ličnog trenera i spremaju se za sezonu. Istovremeno će, igrajućoi za svoju zemlju zadržati fokus na košarci - kaže trofejni stručnjak.

Više koristi od nastupa za reprezentaciju ima mlađi igrač nego država. Vremena se menjaju, ali držim da se otkazivanje može prihvatiti samo u slučaj povrede, sve ostalo je trla baba lan.

- Nikakav izgovor nije da se mora spremiti zanovu sezonu i čuvati od povrede. Pa možeš da se povrediš bilo gde i bilo kada - rekao je Pešić za basketbal.hr

(Telegraf.rs/basketball.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA