≫ 

NOVI KOŠARKAŠKI SKANDAL: Košarkaši Zvezde i Partizana ne žele da igraju za Srbiju, otkazali učešće na Univerzijadi!

Potencijalni kandidati za A tim Srbije nisu želeli da igraju na Univerzijadi u Kini.

  • 15

Neviđeni skandal desio se u srpskoj košarci. Čak 25 mladih košarkaša, potencijalnih kandidata za A tim odbilo je igranje u Univerzitetskoj selekciji!!

Partizan radi na dovođenju opasno dobrog plejmejkera NBA kalibra: Oduševljava partijama za Klivlend u Letnjoj ligi (VIDEO)

Među njima su i košarkaši dva najbolja i najpopularnija klubna Crvene zvezde i Partizana, kao i FMP-a i Mega Bemaksa.

>>> Zvezda ostaje bez Boldena? Australijanac će igrati Evroligu, ali ne sa crveno-belima!

Univerzijada u Kini je na programu od 19. do 30. avgusta, a mnogim momcima je sugerisano da je bolje da to vreme provedu u pripremama sa klubovima.

Od 29 igrača na širem spisku čak 17 igrača jeu prvoj rundi odbilo, a zatim još šestorica naknadno pozvanih, dok su dvojica odustala posle prvog treninga.

Zanimljivo je da su na prvom treningu bili Stefan Pot i Mihajlo Andrić iz Partizana, ali kad su videli situaciju nisu hteli više da dolaze.

Foto: Marko Todorović

Igrači Zvezde i Partizana koji su odbili da dođu na pripreme: Petar Rakićević (Crvena zvezda), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Miloš Koprivica (Partizan), Stefan Pot, Mihajlo Andrić (Partizan)

Osim njih otkazali su i igači FMP-a i Mega Leksa: Stefan Lazarević, Nikola Rebić, Dragan Apić, Marko Radovanović, Ognjen Jaramaz, Jovan Novak, Dejan Davidovac, kao i bivši igrač Partizana a sada PAOK.-a Nenad Miljenović.

Foto: kkvrsac.rs

Ovo je nezapamćena situacija u srpskoj košarci, pogotovo što je Univerzitetska selekcija odskočna daska za A tim. Čak su i nekoliko igrača bili na širem spisku selektora Saše Đorđevića: Jaramaz, Davidovac i Dobrić.

Izgleda da su reči patriotizam, država, narod samo obične floskule i poštapalice za mnoge sportiste.

Ovde je naročito problem što su ovi momci trebalo da budu i okosnica tima Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket. Zbog poznatih FIBA prozora igrači iz NBA neće moći da igraju (Teodosić, Bjelica, Jokić, Bogdanović, Marjanović) kao i verovatno većina igrača iz Evrolige.

Zanimljivo je da su svi ti igrači do pre dve godine igrali za mlađe kategorije Srbije i osvajali medalje na evropskim i svetskim šampionatima.

Foto: ABA-liga.com/ Mega Leks/Ivica Veselinov

SPISAK IGRAČA ZA UNIVERZIJADU: Aleksa Avramović (Vareze, Italija), Stefan Jovanović (OKK Beograd), Stefan Pot (Partizan), Petar Rakićević (Crvena zvezda), Andrija Stevanović (Dinamik), Andrija Šarenac (SAD), Stefan Lazarević (FMP Železnik), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Dejan Davidovac (FMP Železnik), Veljko Brkić (Mladost Zemun), Marko Tejić (Mega Leks), Dragan Apić (FMP Železnik), Marko Radovanović (FMP Železnik), Novak Topalović (SAD), Ognjen Jaramaz (Mega Leks), Miloš Koprivica (Partizan), Jovan Novak (Mega Leks), Nikola Rebić (Mega Leks), Nenad Miljenović (PAOK, Grčka), Nikola Radičević (Betis, Španija), Nikola Jovanović (Olimpija, Slovenija), Mihajlo Andrić (Partizan), Nemanja Nenadić (Dunav Banovci), Miloš Vraneš (SAD), Mladen Đorđević (SAD) i Matija Milin (SAD)

IGRAČI KOJI SU SE ODZAVALI: Strahinja Jovanovć, Nemanja Nenadić, Veljko Brkić, Miloš Vranješ, Novak Topalović, Andrija Šarenac, Marko Teji i Aleksa Nikolić su jedini ostali sa prvobitnog spiska, pa je selektor Zoran Todorović pozvao još četvorisu i sada sa 12 igrača počinje pripreme.

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA