≫ 

ZNATE NAS, IDEMO PO MEDALJU: Đorđević okupio "orlove", da li je Simonović novi zamenik kapitenu Teodosiću? (VIDEO)

Selektor košarkaša Saša Đorđević otkrio ciljeve na kontinentalnom šampionatu

  • 7

Košarkaši Srbije danas započinju misiju Eurobasket 2017 na kome će pokušati da ostvare korak više u odnosu na Olimpijske Igre i Svetsko prvenstvo i pokušaju da se domognu zlatne medalje.

Realno, bilo koja medalja je odlična, ali s obzirom na to da se EP od sada igra na četiri godine, sva je prilika da se napadne i zlato.

Na spisku selektora je 15 igrača: Marko Gudurić, Branko Lazić, Marko Simonović, Ognjen Kuzmić, Stefan Jović (svi Crvena zvezda), Stefan Birčević (Partizan), Miloš Teodosić (CSKA), Vladimir Lučić (Bajern), Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić (Fenerbahče), Vladimir Štimac (Bešiktaš), Miroslav Raduljica (bez kluba), Milan Mačvan (Armani), Dragan Milosavljević (Alba), Nemanja Nedović (Unikaha), Vasilije Micić (Žalgiris) i Boban Marjanović (Detroit).

Tokom priprema predviđeno je učešće na turnirima "Trofej Beograda" (sa Grčkom i Crnom Gorom), "Super kupa" u Hamburgu (Nemačka, Poljska, Rusija) i atinskom "Akropolisa" (Grčka, Italija i Gruzija).

Sudeći prema mestima na konferenciji jasno je da će zamenik kapitena Teodosića biti Marko Simonović kao najstariji igrač. Nisu ga tako predstavili, ali prošle godine je na uvodnoj konferenciji sedeo Stefan Marković kao zamenik.

Prvo pitanje za selektora je bilo šta misli o otkazima univerzitetskih igrača:

Na pitanje šta je snaga Srbije, pred ovaj šampionat Đorđević je rekao:

- Njihovo zajedništvo, njihov duh koji su stvorili među sobom i preneli na sve nas, ali i na naciju - rekao je Đorđević i dodao:

- Okupili smo se u novom starom izdanju. Dobro se poznajemo, svi znamo šta nam je činiti, koji nam je zadatak i ne želim mnogo presije da stavim pred igrače. Znate nas... Naš karakter nam ne dozvoljava da u ovo takmičenje uđemo sa manjim ambicijama nego što je osvajanje medalje. Mislim da cela ova generacija momaka zaslužuje i te kako da ceo ovaj prethodni period kruniše jako dobrim rezultatom i mi nećemo da bežimo od toga. To javno i otvoreno kažem

On je zatim komentarisao konkurente  na Eurobasketu:

- Španija dolazi u najjačem sastavu, sigurno su prvi favoriti. Francuska dolazi takođe u jako dobrom sastavu, imaju dobrog renera, Litvanija je kompletna, Grčka je rival o kome razmišljamo takođe. Hrvatska koja se pokazala prošle godine kao jedna dobra selekcija. Turska je opasna jer kad je bila domaćin okitila se medaljom. Biće težak protivnik i jedan od favorita.

Foto: AP/Tanjug

Kapiten Srbije Miloš Teodosić je istakao da sveži i odmorni dočekuju početak priprema

- Jedva čekamo da počnu pripreme . Možda i neobično za nas jer smo imali više od mesec dana za odmor i da sveži uđemo u pripreme. - rekao je Teodosić

Marko Simonović:

- Maksimalno smo motivisan, daćemo maksimum i porobati da napravimo pravi rezultat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA