≫ 

Košarkaši jači i od Italije: Azuri videli moćnog Bobinatora!

Selekcija Srbije zabeležila sedmu pobedu iz sedam mečeva, a raduje dobra igra gorostasnog centra

  • 14

Košarkaši Srbije odigrali su i sedmi zvanični prijateljski meč na pripremama za Eurobasket i upisali sedmu pobedu.

Ovoga puta na Akropolis Kupu u Atini pobeđena je Italija sa 73:65.  Srbija u četvrtak od 17.45 igra protiv Gruzije.

Srbija je meč sa Italijom odigrala bez Nikole Kalinića koga muče leđa i Branka Lazića koji ima povredu ramena.

>>> NBA alej up Jovića i Lučića: Italijani u čudu kad su videli ovaj potez! (VIDEO)

Srbija – Italija 73:65 (22:24, 18:14, 19:18, 14:9)

SRBIJA: Mačvan 5, Bogdanović 10 , Lučić 12, Milosavljević 2, Birčević, Štimac 6, Micić 6, Gudurić 3, Jović 2, Kuzmić 6, Marjanović 21.

ITALIJA: Heket 5, Belineli 20, Aradori 11, Filjol 6, Biljiga, Meli 6, Paskolo 2, Kuzin, Kelvi 2, Ćinčarini, Abas, Rosi, Barns 4, Datome 9.

Najefiasniji u našem timu bio je Boban Marjanović sa 21 poenom i osam skokova. Marjanović je dominirao pod košem hvatajući lopte i ubacujući sve što su mu spustili saigrači.

Bogdanović je ubacio 10 poena i četiri skoka, a Lučić 12 poena.

Prvo poluvreme igralo se u egalu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu i niko nije imao više od dva poena prednosti, (27:29) Srpski tim je igrao sa dosta rotacija. Jednostavno, Đorđević je ponovo isprobavao sve igrače i eventualno tražio petorku koja bi napravila osetniju prednost.

Srbija je igrala standardnu igru sa dosta ekstra pasova i piken rol igrom na perimetru, pa spuštanjem na centre Marjanovića, Kuzmića ili Štimca. U prvih 20 minuita poeni su bili ravnopravno raspoređeni i nije bilo izrazitog košgetera.

Početak treće četvrtine nije bio dobar za selekciju Srbije. Nisu imali rešenja u napadu na agresivnu odbranu Italijana, koja je čitala njihove akcije i branila svaki pik en rol. Sa druge strane u odbrani su pustili otvorene šuteve spolja i azuri su sa tri trojke zaredom(serija 9-0) poveli sa 49:42 u 25. minutu.

Foto: A. Nalbantjan

Iako su u petorci bili Jović i Bogdanović videli smo često organizaciju napada od strane Bogdanovića, koji je najčešće imao loptu u rukama. Posle tajm auta Đorđevića sve se vratilo na svoje, jakom odbranom smo neutralisali Italijane i vratili se u meč 49:48. Bobi Marjanović je dominirao, s obzirom na to da Italija nema klasičnog "teškog" centra.

Igrali smo mnogo tečnije i bolje u drugom delu trećeg perioda, kao da smo se rastrčali a petorka Jović, Bogdan, Milosavljević, Mačvan i Marjanović je napravila ključnu razliku.

Italija se držala sve do početka poslednje četvrtine, a onda je proradio Bogdan Bogdanović koji je sa dve trojke odvojio naš tim na maksimalnih plus 8 64:56 u 33. minutu. Bogdanović je čekao da pažnja rivala popusti, a onda je kao "mačka" trčao oko blokova saigrača i primao upotrebljive lopte za šuteve. Marjanović je lagano poentirao pod košem svaku loptu koju je dobio.

Pokušavali su Italijani raznim minijaturama u odbrani, zonskim presinogom da nas poremete ali nije išlo. Kontrolisali smo utakmicu na pravi način i dizali razliku  sve do 71:63.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dodson

    23. avgust 2017 | 19:36

    Sedam od sedam bravo. Jos B tim ali i ovaj B tim je strasan u koji treba vjerovati svi znamo ko su Teo, Radulja, Bjelica, Jokic ali ovo je dobro sto svaku utakmicu drugi igrac odigra mastralno. Respekt!

  • Slobodan Uzunović

    23. avgust 2017 | 19:38

    Lepo je to sto dobijaju meceve, ali plasim se da pobede nisu dosle prerano!

  • Tanče

    23. avgust 2017 | 19:39

    Bravo orlovi! Samo nastavite tako da gazite sve redom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA