≫ 

SLIKA DANA U NBA: Kajri Irving predstavljen u Bostonu, konačno je progovorio o Lebronu

Bivši igrač Klivlenda smatra da su Seltiksipravi izbor i da će moći da pokaže koliko vredi

  • 0

Posle najbolje sezone u karijeri, Kajri Irving je u megatrejdu ovog leta zadužio opremu Boston Seltiksa, dok su u drugom smeru otišli Ante Žižić, Ajzea Tomas i Džej Krauder.

Posle šest godina u Klivlendu od kojih je tri proveo igrajući sa Lebronom Džejmsom, Irving je osetio da je vreme za promenu.

Ipak, prvi pik sa drafta 2011. godine ističe da je iskustvo igranja sa Džejmsom bilo neprocenjivo iako mnogi smatraju da je glavni razlog odlaska iz Kavsa upravo činjenica da je sve vreme bio u "Kraljevoj" senci.

- Lagao bih vas ako bih rekao da nisam mnogo naučio od njega - rekao je Irving i dodao:

- Imao sam jedinstvenu priliku da igram sa jednim od najvećih i bilo je sjajno.

Međutim, Irving je od kraja sezone želeo da napusti Klivlend, da izađe iz senke Lebrona Džejmsa i postane vođa jedne ekipe. Iako se nije javno izjašnjavao o tome, njegova izjava na predstavljanju u Bostonu prilično jasno oslikava njegovo razmišljanje i želju.

A ta želja mu se ostvarila i sledeće sezone predvodiće najuspešniju franšizu NBA lige.

- Bilo je vreme da uradim ono što je najbolje za mene i očigledno sam u okruženju u kom mogu da pokažem svoj potencijal - rekao je Kajri i osvrnuo se na priče zbog čega je odlučio da napusti Kavalirse.

- Mislim da ova izjava dovoljno objašnjava jer je prilično direktna u smislu šta je bila moja namera a to je da budem srećan i da budem sa grupom ljudi sa kojima mogu da rastem - rekao je Irving.

Foto: Tanjug/AP

Vidno raspoloženi Irving konstantno je isticao koliko mu znači dolazak u Boston.

- Boston je došao u pravo vreme, bilo je suđeno. Verujem u to i drago mi je što sam ovde. Jurim nešto veće, imam 25 godina i prirodno je da želim korak dalje - izjavio je Kajri.

Četvorostruki "Ol star" igrač predstavljen je zajedno sa još jednim velikim pojačanjem Seltiksa, Gordonom Hejvordom iz Jute, a ovaj tandem će pokušati da stane na put dominaciji Klivlenda na istoku.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA