≫ 

Đorđević oduševljen Švedom: Srpski selektor biranim rečima pričao lideru ruskog tima (VIDEO)

Bek Himkija biće pod pojačanom pažnjom u duelu protiv Srbije (subota, 16)

  • 0

Letonija je precrtana, na redu su Rusi.

Srpska košarkaška reprezentacija samo dan posle borbe i pobede protiv baltičke selekcije drugi meč na šampionatu Evrope igra protiv "zbornaje" koju je relativno lako pobedila na pripremnom turniru u Hamburgu.

>>> Šved utišao Istanbul: Turci u čudu posle trojke prve ruske haubice (VIDEO)

Novi sudar biće, ipak, nešto poptuno drugačije od onoga što je bilo nedavno u Nemačkoj.

Rusi naoštreni ulaze u meč, sa mnogo samopouzdanja posle pobede nad domaćinom Turskom za koju su najzaslužniji bili centar Timofej Mozgov sa 20 poena i lider tima Aleksej Šved sa 22 i trojkom 25 sekundi pre kraja, za overu trijumfa i muk u "Fenerbahče Areni".

>>> On je na klupi Rusije, ali će mu ruka biti na srcu tokom "Bože pravde": Da igramo u finalu, ne bih bio gubitnik (VIDEO)

Obojicu je u najavi meča kao glavnu rusku snagu apostrofirao selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

- Rusi su fizički spremna ekipa, već smo ih pobedili na turniru u Hamburg kao što znate. Imaju visinu i snagu ispod koša sa Mozogvim, takođe i izuzetnu "četvorku" Voronceviča.

Đorđević je biranim rečima govorio o najboljem igraču ekipe Švedu.

- On je jedan od tri najtalentovanija beka na Evropskom prvenstvu, ima sjajne napadačke finte, rešenja, lakoću postizanja poena... Moramo da budemo izuzetno spremni. Već smo glavama na utakmici sa Rusijom, ovu (sa Letonijom) ćemo smao kratko analizirati, videti gde možemo bolje, a moramo bolje...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA