Ročesti se još kao student oduševio večitim derbijem: Često mislim na atmosferu koju prave Delije!

Iskusni 32-godišnji košarkaš spreman je da preuzme odgovornost i jednu od vodećih uloga u timu

  • 0
Foto: kkcrvenazvezda.rs

Novi plejmejker Crvene zvezde Amerikanac Tejlor Ročesti kaže da zna kakve je partije pružao njegov sunarodnik Markus Vilijams među crveno-belima i da očekuje da bude bar pođednako uspešan i pomogne u odbrani trofeja i što boljem izdanju u Evroligi.

- Ne mogu da se poredim sa drugim košarkašima, došao sam da pomognem Zvezdi da pobeđuje i nadam se da ću u tome uspeti. Kao što je radio Markus, očekujem da ću i ja - rekao je Ročesti Tanjugu.

Iskusni 32-godišnji košarkaš, koji je u Zvezdu došao iz Lokomotive Kubanj, spreman je da preuzme odgovornost i jednu od vodećih uloga u timu.

- Za plejmejkera je jako važno da bude trenerova produžena ruka na terenu, na meni je da budem oslonac. Ja, kao i ostali igrači, poput kapitena Branka Lazića, moramo da preuzmem ulogu lidera, a ne da bude samo jedan. Moj posao je da svakim danom pronalazim način da ekipa bude bolja.

Foto: Vladimir Milovanovic

Najbolji strelac Evrolige 2014. godine ne oseća pritisak velikih očekivanja, naglašava da će uraditi sve da igra najbolju košarku, ali i pozvao na strpljenje jer su nov stručni štab i igrači.

- Najbolja stvar koju treba da uradimo je da idemo polako, dan za danom, a ne da gledamo daleko jer je tim nov, sa novim trenerom i sve je novo. Najbolja stvar je da idemo sigurnim korakom, konstantno napredujemo, svi budemo u svojstvu ekipe. Potrebna nam je brza i kratka adaptacija, a na nama je da se prilagodimo što pre - poručio je bivši košarkaš Njižnjeg, Makabija iz Tel Aviva, ali i svojevremeno reprezentativac Crne Gore.

Ročesti ne krije da jedva čeka da oseti atmosferu na utakmicama Crvene zvezde, posebno što mu je poznata jer je gostovao u Beogradu.

Foto: Marko Todorović

- Uzbuđen sam, često misim na atmosferu koju prave naši navijači. Oni imaju jaku ulogu, prenose mnogo strasti i energije na igrače... Daćemo sve od sebe da ih obradujemo. Znam kako je gostujućem timu u Beogradu i zato sam srećan što su navijači Zvezde uz mene.

Priznaje i da je za večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana čuo još dok je studirao u SAD.

- Naravno da znam šta je večiti derbi. Gledao sam video snimke Crvene zvezde i Partizana još pre 12 godina, moj prijatelj i saigrač sa koledža Nikola Koprivica mi je pokazivao . Neverovatno je da je toliko godina prošlo i da ću da osetim atmosferu derbija, jako sam uzbuđen - zaključio je Ročesti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA