≫ 

Mutin plan za Partizan može samo da donese dobro srpskoj košarci

Trener crno-belih naglašava da želi da forsira mlade igrače kako bi za dve - tri godine napravio reprezentativce od talenata koje trenira

  • 11

Trener Partizana Miroslav Muta Nikolić, stigao je u svoj klub nakon Eurobasketa, gde je obavljao ulogu pomoćnog trenera Aleksandru Đorđeviću. On je posle pobede nad Cibonom rekao da je zadovoljan, a ponovo je naglasio da će forsirati talentovane igrače, naročito Marka Pecarskog i Tadiju Tadića.

- Sigurno da je bolje nego juče, kada se pobedi mnogo je lakše. Mnogo smo bolje igrali danas, imali smo sastanke i skenirali Cibonu, pošto prvog dana nismo to stigli da uradimo. Uvek je nezgodna prva utakmica na turniru. Došao sam malo kasnije ali večeras je bio dobar protok lopte, kvalitetnija odbrana, nismo mnogo gubili lopte tako da mogu da budem zadovoljan -  kazao je Miroslav Nikolić za TV Arena Sport.

Trener crno-belih je ponovio ono što konstantno govori od kada se vratio u Partizan - da će pokušati da napravi ekipu u kojoj će stasavati talentovani mladi igrači.

- Ja imam obavezu da guram ovu dvojicu dečaka, imamo Marka Pecarskog koji je 2000. godište i malog Tadiju Tadića, što je meni mnogo važno. Oni polako ulaze u igru pa ćemo videti koliko će da zasluže minutažu na treninzima - rekao je Nikolić.

Crno-beli će uskoro biti jači za još jednog Amerikanca, a Miroslav Nikolić je rekao i da angažovanje pojačanja na poziciji centra zavisi od toga kako će se pokazati Obrad Tomić i Đoko Šalić.

- Stiže Miler ali videćemo kako će se pokazati ova dva centra. Neću da gubimo vreme jer u procesu forsiranja mladih igrača moramo da imamo bar trojicu iskusnih da bi mogli da nose igru. Da napravimo reprezentativce za dve, tri godine - zaključio je Nikolić.

Partizan učešće na ABA Super kupu u Baru završava duelom sa Igokeom koji je na programu u subotu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA