≫ 

Srbija će imati dobar tim u kvalifikacijama za Mundobasket, evo ko će sve moći da igra

Košarkaški savez Španije naložiće klubovima da svi dostupni igrači imaju pravo i obavezu da se pojave u kvalifikacijama nacionalnih timova, što je dobro za Srbiju

  • 12

Predsednik košarkaškog saveza Španije, Horhe Garbahosa istakao je da će ovaj savez učiniti sve da se najbolji igrači koji igraju u Španiji pojave u kvalfikacijama za Mundobasket.

>>> Žalgiris ne da Miciću da igra za Srbiju

To praktično znači da će igrači iz Reala, Barselone, Unikahe, Baskonije, Valensije.

Košarkaški savez će naložiti klubovima da puste igrače za kvalifikacije, a pošto Evroliga nema ništa protiv to znači da bi i naši igrači koji igraju u Španiji mogli da igraju za Srbiju.

Pre svih Kuzmić (Real Madrid) Nedović, Milosavljević (Unikaha) plus Musli (Unikaha) Ako dodamo na to da će iz Bajerna moći da nastupe Jović, Mačvan i Lučić, jasno je da će Srbija imati dobar tim za kvalifikacije.

Od ostalih igrača imamo Marka Simonovića u Zenitu, koji ne igra Evroligu, Branka Lazića u Zvezdi, Stefana Birčevića u Istanbulu, plus još nekoliko igrača sa šireg spiska poput Dangubića, Davidovca, Dobrića.

Čeka se još situacija sa turskom košarkom, da se vidi stav Efesa i Fenerbahčea gde imamo Štimca, Kalinića i Gudurića pa će onda biti poznato s kakvim timom ćemo igrati protiv Nemaca i Austrijanaca.

- Evroliga je privatno i javno istakla da neće zadržavati igrače i da će oni moći da biraju gde žele da igraju. Mi smo u obavezi da branimo sopstvene interese i interese španske košarke - rekao je Garbahosa i dodao:

Foto: fiba.basketball

- Nisam razgovarao sa ostalim savezima po ovom pitanju, ali mislim da će i oni zvati svoje najbolje košarkaše – neki od njih igraju u španskoj ligi.

- Novi kalendar FIBA je određen pre nego što je došlo do proširenja Evrolige. Ko je tu kome upao u termin? Prema pravilima, kada je igrač uvršten u nacionalni tim, ima obavezu da se pojavi. Naša obaveza je da zovemo najbolje zbog navijača i sponzora - poručio je Garbahosa.

Srbija definitivno neće moći da računa na igrače iz NBA lige Miloša Teodosića, Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice, Nikole Jokića i Bobana Marjanovića.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET - RASPORED SRBIJE U GRUPI G

24. novembar: SRBIJA - Austrija

27. novembar: Gruzija - SRBIJA

22. februar: Nemačka - SRBIJA

25. februar: Austrija - SRBIJA

29. jun: SRBIJA - Gruzija

2. jul: SRBIJA - Nemačka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    22. septembar 2017 | 10:55

    Meni nije jasno kako neko moze da zabrani igracu da igra za svoju zemlju to je osnovno pravo svakog igraca i oni kada potpisuju te ugovore mora to da unesu u taj ugovor i tu nema vise price

  • Ранго-Џет

    22. septembar 2017 | 11:54

    Браво Милане.Очајни савез.Мислиш да је овај Загорац Радетов брат?Неће моћи Раде јер је у НБА.Додао бих и још 2(можда и 3) играча из Зведе.Стефана Јанковића и Николу Јовановића који већ сад показују о каквом је калибру реч.А и Николу Радичевића,мада је он знак питања јер му је Ђорђевић затворио врата А тима јер није наступао за Универзитетску репрезентацију 2014(сад нису хтела 24 па видећемо у наредним годинама оће ли њих отписати због тог).Јанковић и Јовановић покривају позиције 4 и 5 обојица.Какав бре Штимац и Бирчевић више!

  • Marko

    22. septembar 2017 | 11:22

    Macvan, Lucic,Jovic, Simonovic, Paunic, Raduljica, Jelovac, Marinkovic, Andjusic, Bircevic to je 10 igraca koji ce se prosetati kroz kvalifikacije. Naci jos 2 centra i to je to ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA